Mihajlović: Moraju se rušiti nelegalni objekti

0

Samo u Beogradu ima 400.000 nelegalnih objekata: Zorana Mihajlović
 

Ona je rekla da su napisana rešenja za rušenje 2.600 objekata koji ili ugrožavaju bezbednost građana ili su izgrađeni na Zlatiboru ili Tari, te dodala da je u Beogradu 400.000 nelegalnih objekata.

 

Mihajlovićeva je najavila da će pokušati da se legalizuju svi objekti koji ne ugrožavaju živote ljudi i koji nisu izgrađeni u parkovima prirode.

 

"Do maja meseca imaćemo elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, što znači da će korupcija biti nula", rekla je Mihajlovićeva za RTS, navodeći da će se ubuduće sva potrebna dokumenta izdavati samo na jednom šalteru.

 

Prema njenim rečima, krajem novembra i početkom decembra očekuje se donošenje Zakona o planiranju i izgradnji, koji treba da ubrza izdavanje građevinskih dozvola.

 

Mihajlovićeva je najavila da će od 1. decembra biti objavljene prve "crne" i "bele" liste izvođača radova, odnosno onih koji ne prijavljuju svoje radove i radnike i onih koji ih prijaljvuju i plaćaju porez.

 

U Srbiji, kako je navela, ima oko 600 preduzeća koja će se naći na crnoj ili beloj listi.

 

Ona je napomenula da je u proteklih nekoliko meseci, Vlada Srbije uputila mnogo pisama Vladi Vojvodine, da bi ponovo bila pokrenuta izgradnja Žeželjevog mosta.

 

"Ono što je ostalo nerešeno su obaveze pokrajinske vlade koja ne želi da ih završi, odnosno da plati", rekla je Mihajlovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here