Mihajlović: Na korak do opstanka

0

Katanija Siniše Mihajlovića nastavila je sa fenomenalnim igrama, pošto je u 30. kolu Serije A na svom terenu savladala Fiorentinu (1:0). Pobednik je odlučen već posle prvog napada na utakmici, kada je golmana Sebastijana Freja savladao Đuzepe Maskara.

 

Miha je istakao kako mu je ova pobeda draža i od one protiv Intera (3:1), zato što je opstanak sad skoro gotova stvar.

 

"Ovo je veoma važna pobeda, čak i veća od one nad Interom zato što je Fiorentina pružila bolju partiju i definitivno je zaslužila remi. Neću reći da je opstanak siguran, preostaje nam još taj odlučujući korak. Nije bilo lako, ali smo pokazali veliki timski duh koji nas je doveo do pobede", rekao je Siniša Mihajlović.

 

Katanija je sada sve bliže sredini tabele sa 35 osvojenih bodova, a po nepisanom pravilu italijanskog šampionata cifra od 40 bodova trebala bi da donese siguran opstanak timu sa Sicilije. Pet bodova iz osam preostalih utakmica bi obezbedila ono što je bilo zacrtano kada je Mihajlović preuzeo ekipu, a srpski trener je do sada u 15. mečeva ostvario učinak od sedam pobeda, pet remija i samo tri poraza.

 

"Praktično smo jednom nogom već na cilju. Zbog toga moramo da nastavimo istim putem, dok matematički ne budemo sigurni", rekao je srpski trener, koji je pred meč sa Fiorentinom bio součen sa izostankom nekoliko prvotimaca.

 

"Igramo svaka tri dana, jesmo se navikli, ali to ostavlja trag jer imamo dosta povređenih igrača u odbrani. Međutim, i pored toga osvojili smo zlatne bodove. Hvala igračima, ovo je njihova zasluga", dodao je Mihajlović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here