Proslavljeni srpski fudbaler i aktuelni trener Bolonje, Siniša Mihajlović, gostovao je u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” gde je otkrio neke detalje svoje bolesti koju je pobedio.

On je istakao da mu je dva meseca karantina “najbolji period života” i da mu je pauza predstavljala odmor od svega.

– Ja sam proveo dva najlepša meseca u životu. Nekim ljudima je to teško palo, a gledajući sa moje tačke gledišta gde sam četiri meseca proveo u sobi koja je “tri sa tri”, gde nisam otvarao prozore, nisam mogao da udahnem vazduh, niko nije mogao da mi dođe u posetu, ili samo jednom nedeljno. A posle toga, da ideš kući da budeš sa porodicom, da se šetaš po stanu – meni je to bilo kao odmor. Vidim da je mnogima teško palo, jer su navikli da rade drugačije, rade po ceo dan, dođu prespavaju i opet na posao. Sada su po 24 sata bili sa ženama, pa je bilo razvoda i slično – objašnjava Mihajlović.

Redovna kontrola

Ivanović je postavio pitanje Mihajloviću koje se tiče strahova i same bolesti:

– Nisam imao strahove, bio sam zdrav stalno, jer ja treniram svaki dan, mislio sam da meni ne može da se desi. To sam otkrio na Sardiniji. Igrao sam padel (igra sa reketima prim aut.) bio sam okej. Kad dobiješ leukemiju kažu brzo se umoriš, izlaze ti neke tačke na nogama, krvare ti desni. Nisam imao ništa od toga, osećao sam se dobro. Ceo dan sam se bavio sportom. Igrao stoni tenis sa sinovima. I kad sam ustao sledeće jutro, ne mogu da stanem na nogu. Mislio sam da sam uklještio neki mišić.

Usledilo je najgore saznanje u životu.

– Javim se doktoru Bolonje, on me poslao na magnetnu rezonancu, a tamo mi doktor mi kaže: “Vi morate da imate veliki otpor za bol. Nisam video ovakav nalaz u 40 godina. Ja sam mislio da osoba sa ovakvim nalazom ne može da stoji, a vi ste došli na nogama”. Ja mu kažem, “doktore, ja sam sad trčao 10 kilometara”

Mihajlović je istakao da je redovno išao na kontrole.

– Posle nekoliko dana, ja se brijem zove me doktor, kaže “Hajde dođi da ti kažem nešto”. Počne nešto da okoliša, ja mu kažem “šta okolišaš, kaži”… On mi je tada rekao “imaš leukemiju”. Odradili smo još neke dijagnostike i kada smo utvrdili počeli smo lečenje.

Ljudi moraju da imaju volju za životom

Još jedno od pitanja upućenih Mihajloviću je bilo, da li je na leukemiju ledao kao na još jednu utakmicu i pobedu koju bi trebalo dobiti:

– Kao što kaže jedan novinar u Italiji, sad je leukemija u problemu jer je došla kod Siniše. Kad mi se desilo, ja sa od prvog momenta jedva čekao da krenem da se lečim, ali nisam sumnjao nijednog momenta da ću ja to da pobedim. Tako sam se ponašao i taklo sam radio. Imao sam sreću da odem u Bolonju u bolnicu gde su najbolji lekari. Ja sam im rekao samo recite šta treba da radim ja ću to da radim, ja cu to da pobedim, tu nema reči. Nikad ne treba da izgubiš volju za borbom volju za životom. Imao sam obavezu prema drugim ljudima ne samo prema familiji, jer su i drugi sportisti pratili situaciju i morao sam da dam primer.

Miha je na kraju imao poruku za sve koji su ga podržavali dok se borio da pobedi bolest.

– Ne mislim da svi moraju da se bore kao ja sa takvom hrabrošću nego da imaju tu volju za životom. Ja sam takav i u životu, kad imam neki problem idem da ga rešim. Dosta sam prošao u životu tako da sam posle ove bolesti, evo prošlo je 7 meseci, i rezultati su dobri. Postao sam bolji čovek od toga. Četiri meseca nisam udahnuo čist vazduh. Tek kad sam izašao video sam koliko je to velika stvar. Te male stvari na koje pre nisam obraćao pažnju. Zahvalio bih se svim ljudima u Srbiji, prijateljima, poznatim i nepoznatima koji su slali poruku podrške. Navijačima Zvezde i svima ostalima koji su mi dali snage da izdržim i pobedim – rekao je Mihajlović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here