Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da Beograd ostaje posvećen dijalogu i pregovorima sa Prištinom, uprkos pretnjama i napadima koje upućuje Aljbin Кurti, čiji je cilj prekid razgovora.

Mihajlović je navela da je politika predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije svih ovih godina, politika mira i stabilnosti u čitavom regionu, što često nije lako održati, posebno zato što, kako je istakla, sa druge strane imamo napade koji zapravo predstavljaju pokušaje Aljbina Кurtija da se prekinu pregovori.

– Sve te pretnje i napadi dolaze sa ciljem da odustanemo od dijaloga i to je praktično poziv na prekid pregovora – rekla je Mihajlović, a saopštilo resorno Ministarstvo.

Bez obzira na sve, Srbija ostaje posvećena dijalogu i miru, jer bez mira nikome neće biti bolje, ni Srbima, niti ostalima koji žive na Кosovu i Metohiji, poručila je Mihajlović.

– Pokazali smo, i predsednik Vučić i vlada, da je politika mira i stabilnosti jedina politika za koju se zalažemo i koju sprovodimo i nećemo odustati od pregovora, koliko god druga strana vršila opstrukcije. Predsednik Vučić ide sledeće nedelje u Brisel, i čini mi se da je svaki put sve teže, ali svakako nećemo odustati od dijaloga – rekla je Mihajlović.

2 COMMENTS

  1. Srbija je kapitulirala 1999 na Kumanovo. Kosovo je proglasila nezavisnost i postala Republika Kosovo. Nema vise nazad, samo napred. Srbija i Kosovo moraju kao dve nezavisne drzave vraćaju gde im je mesto a to je EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here