Tanjug
Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da se u Kragujevcu završava 216 stanova za pripadnike službi bezbednosti i da je polovina već prodata.

Mihajlovićeva je danas sa gradonačelnikom Кragujevca Radomirom Nikolićem obišla radove na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u tom gradu.

– U Кragujevcu će se graditi blizu hiljadu stanova vrednosti 33 miliona evra, dok je vrednost svih stanova koji se grade u sedam gradova preko 70 miliona evra. Ponosna sam na sektor građevinarstva, hvala svim kompanijama i radnicima jer su radili sve vreme trajanja vanrednog stanja. Srbija nijednog trenutka za vreme epidemije nije stala – rekla je ona.

Rekla je i da će na nekoj od narednih sednica Vlade biti razmatran i predlog da ove stanove mogu da kupe i zdravstveni i prosvetni radnici, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je prethodno danas obišla i radove na izgradnji puta Кragujevac-Batočina.

– U septembru ćemo imati potpuno završen ovaj put na koji se predugo čekalo i koji je predugo građen – rekla je ona. Radomir Nikolić rekao je da projektom izgradnje stanova Kragujevac dobija potpuno novo naselje.

– Uz stanove krećemo i u izgradnju putne infrastrukture, kao i propratnih sadržaja – rekao je on.

Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije, rekao je da će do početka 2021. godine biti završeno 1.500 stanova, a do početka 2022. još 4.500 stanova.

– U Кragujevcu u prvoj fazi gradimo 216 stanova. Raspisali smo još tri tendera za ostale stanove čija izgradnja počinje u maju i junu ove godine. Rok za završetak je 18 meseci. Cena kvadrata u Кragujevcu je 430 evra plus PDV – izjavio je Šurlan.

4 COMMENTS

  1. Bravo Mihajloviceva,ti si investitor firma se vodi na nekog tvog prijatelja, nisi sama jos neko je sa tobom u poslu? Pogodili smo koje..Jadan ovaj narod, siromasnima uzimate imovinu 5.miliona gladnih gradjana Srbije.

  2. Wooowww,
    “oduševljeni” smo što će nam se grad pretvoriti u zgradurine moćnih, beton i smrad. Veoma lepo. Hoću da mi se vrati grad, pešačka zona kakva je bila, umesto što je drveće koje je živelo, živelo(moglo je još živeti)posečeno, trebali ste videti pored puteva travuljinu, rastinje, itd. J…. vas zgrade, skupa kola, odela, tašne, kamioni, avioni. Pre nego počnu te zgrade, zapitajte se koga bi ovaj put isterali na ulicu. Ali nije bitno šta ljudi misle, zgrade, tu je rešenje…Da..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here