Vesti
Podrška: Mark Lejtam i Tanja Mihajluk

Članica Parlamenta Novog Južnog Velsa za izbornu jedinicu Benkstaun, Tanja Mihajluk (Tania Mihailuk), objavila je da će tražiti podršku članova stranke Jedna nacija (One Nation) da se pridruži timu Marka Lejtama kao kandidat za gornji dom Parlamenta na državnim izborima u martu.

Mihailuk je dugogodišnji stanovnik jugozapadnog Sidneja, od 2006. do 2012. bila je gradonačelnica Gradskog veća Bankstauna, a od 2011. je i poslanik za Benkstaun.

Član je parlamentarnog odbora Nezavisne komisije za borbu protiv korupcije, a ranije je bila ministarka u senci za prirodne resurse, planiranje, porodične i društvene usluge, socijalno stanovanje i mentalno zdravlje.

Kao uporna zagovornica borbe protiv korupcije, Mihailuk kaže da je Jedna nacija politička partija koja ima kapacitet da se zauzme za pitanja koja su važna ljudima poput nje, iz jugozapadnog Sidneja.

– Tražim izbor za kandidata stranke Jedna nacija jer je Laburistička partija nažalost izgubila svoj pravac zbog levičarskih ekstremista i građevinske mafije, koji su preuzeli stranku kao rak svojim “probuđenim“ stavovima i političkim donacijama – obrazložila je Mihajluk zašto je napustila ALP.

Do njenog prelaska u stranku potpuno drugačijeg političkog pravca došlo je na nešto više od dva meseca uoči izbora, zakazanih za 25. mart.

– Jedna nacija se ne plaši suočavanja s pitanjima od važnosti za porodice. Zalažemo se za obrazovni sistem koji se fokusira na osnove važne za sve mame i tate: pismenost, matematiku, istoriju i humanističke nauke – stvarne veštine zdravog razuma koje vode do poslova, a ne za indoktrinaciju levice – poručila je Mihailuk.

Ona je dodala da će se njena stranka usredsrediti na rešavanje krize troškova života i visokih računa za energiju, kako je rekla, izazvanu “nepotrebnom kampanjom zastrašivanja ljudi štetnošću uglja i nuklearne energije“.

Sloboda veroispovesti

Tanja Mihajluk za sebe kaže da je ponosna hrišćanka.

– Čvrsto verujem u slobodu veroispovesti i pravo da izrazite svoju veru. Zajednice u jugozapadnom Sidneju, poput onih u Benkstaunu, imaju najviše vernika, bilo da se radi o hrišćanstvu, budizmu ili islamu. Ali, sloboda veroispovesti je “otrovan“ pojam za levičarske hipstere iz ovog dela Sidneja, koji postavljaju smernice Laburističke partije o socijalnoj politici – kaže ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here