Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, rekao je da se najtrofejniji srpski košarkaški klub nalazi u stabilnom finansijskom stanju.

Prethodnih nedelja bilo je priče o navodno teškoj situaciji u Partizanu, te je Mijailović za zvaničnu televiziju kluba rekao kako je to neistina.

– Šta znači bankrot? Kome Partizan danas duguje? Partizan je isplatio igračim plate za dve sezone unazad i platio je celokupan menadžment. To se u poslednjih deset godina nikada nije desilo. Partizan je iz godine u godinu… kako se dug od sedam miliona gomilao? Tako što je prenosio po tri-četiri-pet plata, igračima nije isplaćivao i onda je kroz razno razne pregovore pokušavao da izađe iz situacija. U jednom trenutku, kada sam došao u Partizan, bilo je sedam-osam postupaka – rekao je predsednik Partizana.

Mijailović kaže kako se trenutno u Partizanu vode dva-tri postupka:

– U ovom trenutku, i to nije tajna, imam 2-3 postupka gde je došlo do neslaganja u finansijskim obavezama gde mi nismo hteli da prihvatimo neke obaveze koje nisu pripadale Partizanu. Svako misli da treba da zaštiti igrača i agenciju, a klubove ne štiti niko. Ja mislim da je sredina negde na pola. Mi nismo u teškoj situaciji, ali kako da vam kažem – treba čovek da bude realan. Veliko je pitanje kakva će sezona biti, da li će se igrati pred publikom.

Partizan se trenutno nalazi na pripremama, uskoro ga očekuju i pripremne utakmice, a sezona kreće početkom oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here