Foto: Tanjug/AP
Ostoja Mijailović

Dug košarkaškog kluba Partizan prema bivšim igračima iznosi 600.000 evra i taj ostatak ćemo plaćati do kraja tekuće i naredne sezone, izjavio je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

– Kada je 2018. godine napravljen reprogram celog duga samo iznos ka bivšim igracima je bio 3.400.000 evra. Poslednji presek rađen je u julu mesecu prošle godine i tada je dug bio oko milion. Od tada do danas je izmereno još 400.000 i taj ostatak od 600.000 evra moraće da se plaća ove sezone i naredne sezone. Ono što je najvažnije taj naš dug je prema kontrolom. Da nije bilo kovida i prekida sezone u martu, tog duga sada ne bi bilo jer mi značajan prihod imamo od ulaznica – rekao je Mijailović gostujući na TV Tanjug.

On je dodao da je trenutno zadovoljan rezultatima i podsetio da je na promociji Željka Obradovića rekao da nema potrebe ulaziti u euforiju.

– Navijači su u nekom trenutku pomislili da je sve gotovo na samom početku sezone. Jedna košarkaška sezona nije fakultetski ispit gde ga vi položite u jednom danu, završili ste posao i onda nastavite dalje. Dakle, sezona je dosta duga, sezona je izazovna. Tu je i kovid, tu su i razne povrede. Utakmica je puno, puno je i putovanja. Sezona dugo traje, a mi smo na njenoj polovini. Drugi smo u ABA ligi, drugi smo u Evrokupu. Nismo ocekivali da cemo dobiti sve utakmice do polovine sezone. Neke smo mogli da dobijemo, neke jednostvano nismo mogli – istakao je MIjailović.

Mijailović je rekao da je javnost mora da zna kako trener Obradović nikada u karijeri nije radio u klubu sa manjim budžetom, da su sve druge priče “podgrejane”, ali da to svakako nije alibi za par izgubljenih utakmica u proteklom periodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here