Mijailović o tužbi Trinkijerija: Sve mu je plaćeno, traži nešto što nije zaradio

0
Tanjug/AP
Ostoja Mijailović

Košarkaški klub Partizan promovisao je novog sportskog direktora, Zorana Savića, a javnosti se obratio i predsednik kluba, Ostoja Mijailović.

On je između ostalog govorio i o tužbi bivšeg trenera Andree Trinkijerija.

– Što se tiče njegove tužbe, kada je otišao iz Partizana bilo mu je sve plaćeno, ono što sada traži, to je nešto što nije zaradio. O tome će odlučiti BAT. Nismo očekivali tužbu od njega i njegovih agenata, jer je imao takvu podršku od nas. Ali ok, svako ima svoje stvari.

– Pomenuo je Zoran i Mačvana, takođe i on potražuje kamatu, sve ostalo mu je plaćeno. I sve što traže, traže jer je to nešto što je potpisano. Ali ono što mi smeta, jer je ovo klub od državnog interesa, što oni traže i ono što nisu zaradili, traže kamate na kamate, ali svako ima pravo na to. Što se tiče kluba, on je stabilan, isplaćuje sve. Situacija je loša sa sportske strane, ali uprava kluba nije radila ništa manje nego prošle sezone. Mi smo se maksimalno trudili da plate budu na vreme, da završimo tako se trudimo. Ali rezultati su nešto što dođe ili ne dođe, nedostaje nam Arena, ali i najviše nam nedostaju navijači. Navijači Partizana su zaista šesti igrač, ista ova ekipa je potpuno drugačija bez publike.

– Ko bude napao naše zaposlene ili ljude u klubu, moraćemo da reagujemo, ali medijski se nećemo prepucavati više ni sa kim.

Mijailović: Da sam mislio na sebe, podneo bih ostavku prošle sezone

– Što se tiče toga da sam okrivljen od strane navijača, mi smo neko ko malo pamti. Niko nije hteo 2017. da dođe u Partizan, znao sam šta se dešava naredne sezone odmah, da sam mislio na sebe, otišao bih iz Partizana i podneo ostavku, otišao bih kao neko ko je najviše uradio u Partizanu u poslednjoj deceniji. Za mene lično i za sve moje zaposlene i u firmi, ja dva – tri dana ne mogu da radim posle poraza, jer biti napadan, a onda plaćati te ljude koji nisu dobro obavili posao, nije lako. Rekao sam da sam ja najveći mazohohista u Srbiji, trošim svoj novac i trpim udarce. Snosim odgovornost da smo dali poverenje nekome ko nije uspeo da iznese pritisak i očekivanja. Mi smo prošle godine mogli da biramo iskusnog trenera koji ne bi garantovao rezultate i nešto što Šćepanović ili Filipovski, ali taj trener bi onda rekao da mora da iseče 70 odstso ugovora da dovede nove igrače i da tek onda napravi posao.

– To u realnom životu nije lako, mi bismo morali da plaćamo tri ekipe. Nadam se da ćemo imati pomoć države i ubuduće, jer radimo pravu stvar za ovu državu. Nismo se predali, ali ako ima bilo ko ko je spreman da hoće da troši svoj novac da vrati Partizan na staze stare slave.

– Ja ne govorim o svojim savetnicima, nego o savetnicima koji savetuju javnost. Niko u Partizanu, postoji sistem, ti ljudi nisu savetovali mene koga ću da potpišem. Za Zorana me niko nije savetovao. Pričamo poslednje dve godine, uvek je otvoreno pričao i realno razmišljao, to je ono što nedostaje srpskom sportu. Mene niko nije savetovao, sve odluke koje su donete donete su na odluku sportskog sektora. Bila je priča da uprava neće da dovede igrače, uprava je dala mogućnost Filipovskom da dovedu igrače, to što oni nisu uspeli da pronađu rešenje u adekvatnom vremenu, to je druga stvar. U Partizanu ne možete mirno da spavate, ja nemam mirne snove već tri i po godine i neću ih imati i dalje u Partizanu – završio je Ostoja Mijailović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here