Predsednik košarkaške sekcije “crno-belih” govorio za klupski sajt.

Ostoja Mijailović, koji je na čelo Partizana došao pre dve godine, opširno je obrazložio kako stoji finansijska situacija.

– Godinu smo završili pozitivno. Skupština kluba je usvojila odluku o finansijkom izveštaju za prošlu godinu. U plusu smo od 21.339.080 dinara. Politika sadašnje uprave je da klub posluje finansijski pozitivno. Imamo dovoljno loših iskustava od kada smo preuzeli klub u stanju u kojem je bio. Podsetiću, imali smo dug od 7.136.000 evra i sa tim teretom se borimo i dalje. Pre nekoliko meseci, kada smo radili presek stanja, dug je iznosio 3,8 miliona evra, dok sada iznosi 2,7 miliona evra. Da bude jasnije, struktura duga je sledeća: 1,7 miliona je poreski dug sa pripadajućim kamatama i to je dug koji je nasleđen. U procesu smo potpisivanja reprograma po kojem će kamata biti umanjena za 50%, uz grejs period od 24 meseca i period otplate od 60 meseci. Preostali milion su obaveze za koje su u većini slucajeva potpisani sporazumi o reprogramu i taj dug se vodi kao obaveza a ne dugovanje. Servisira se iz planiranih priliva i ni na koji način ne ugrožava poslovanje kluba. U bilansima od prošle godine stoji dug u iznosu od 6,6 miliona evra i to treba pojasniti. Prema sadašnjoj situaciji, od tog duga treba oduzeti 2,7 miliona evra duga prema igračima i trenerima, duga koji smo otkupili za 1,1 milion, zahvaljujući razumevanju igrača i trenera i dogovorima koje smo sa njima postigli. O tome sam govorio 27. aprila ove godine. Zatim, tu je sporno potraživanje banke u iznosu od 1,4 miliona evra, sa kojom smo u sudskom sporu i ovih 2,7 miliona koje sam već objasnio. U narednom periodu, cilj kluba je da sve svoje obaveze izmiri u skladu sa sporazumima. Za ove podatke odgovaramo i materijalno i krivično, i kao KK Partizan stojimo iza njih. Podaci koji su nedavno dospeli u javnost su netačni. Želeo bih da naglasim kako je Partizan pre dve godine imao više od 25 postupaka pred BAT (Basketball Arbitral Tribunal), a u ovom trenutku nema ni jedan i trudićemo se da do takvih slučajeva u budućnosti ne dolazi. Danas je Partizan finansijski stabilan, sa malim “proklizavanjima”, što je sasvim normalno u svakom privrednom subjektu, posebno kada su sportske organizacije u pitanju, gde prihodi variraju iz različitih razloga. Partizan nikada ne sme da se vrati u 2015, 2016. i 2017. kada je praktično bio pred gašenjem”, istakao je Mijailović.

On je objasnio i informaciju da košarkaški klub hoće da stavi hipoteku na fudbalski stadion Partizana kao zalog za kredit.

– Mi nismo vlasni da upisujemo hipoteku na stadion jer nismo vlasnici stadiona, već je vlasnik JSD Partizan. Tako da je upis hipoteke na stadion Partizana za potrebe kredita KK Partizan obična izmišljotina. Kada je u pitanju poreski dug, mi smo dužni da obezbedimo garanciju za reprogram tog duga, stoga smo se obratili JSD Partizan da nam pomogne i da hipotekom to obezbedimo.

Mijailović s trenerom Trinkijerijem

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here