Tanjug
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović glasao je na današnjim izborima u toj zemlji.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je očekivanje da će izbori proteći u uslovima stabilnosti i demokratske kulture a da velika izlaznost nije iznenađenje.

– Znam da smo i sa jedne i sa druge strane dali instrukcije biračima da svoju biračku obavezu ispune do podne tako da prisustvujemo većoj izlaznosti u ovom delu dana. Raduje me uvek kada je izlaznost veća jer to znači da u društvu ljudi osećaju svoju odgovornost za pitanja budućeg pravca razvoja – rekao je Đukanović nakon što je glasao na izborima.

Đukanović je svoje biračko pravo iskoristio u podgoričkoj Osnovnoj školi „Savo Pejanović“, sa suprugom i sinom.

On je rekao i da ne primećuje tenzije, već da se tenzije pokušavaju indukovati sa adresa koje su, kaže, „vancrnogorske“.

– Ali crnogorsko društvo je prošlo kroz iskušenja više puta. Ne vidim opasnost po stabilnost Crne Gore i sigurnost građana – dodao je on.

Na pitanje o kome govori, kada spominje mešanje u stvari Crne Gore, Đukanović je rekao da ne želi da govori detaljnije, ali će se to, kaže, samo pokazati kroz današnji i naredne dane, dodajući da od decembra do danas traje „stampedo“ u kojem učestvuje „kompletna medijska i politička scena Srbije“.

– I jasno je koja se poruka šalje Crnoj Gori. Kako je Crna Gora odgovarala do sada na te poruke, odgovoriće a i ovog puta. Kada kažem, medijska i politička scena, pincetom bismo verovatno uspeli da pronađemo nekoga ko u to nije uključen – rekao je Đukanović

Upitan očekuje li pad DPS-a posle tri decenije i hoće li čestitati protivnicima, ukoliko do toga dođe, Đukanović je rekao da se nikada u takmičenju rezultat ne može znati unapred, ali da je lično ubeđen da je demokratska volja građana na strani Crne Gore, njene evropske budućnosti i partija koje kreiraju i realizuju takav politički program.

A, čestitanje pobedniku je, kaže, pitanje demokratske i lične kulture, što se ne dovodi u pitanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here