Foto: Tanjug/AP
Fudbaleri Milana nastavljaju borbu za titulu

Fudbaleri Milana pobedili su Empoli 4:2 u 19. kolu Serije A, dok je Specija u Napulju šokirala Napoli minimalnim trijumfom.

Rosoneri posle samo boda osvojenog u pterhodna dva kola izgubili korak sa vodećim Interom, ali ubedljivim trijumfom u Empoliju zadržali su četiri boda minusa u odnosu na gradskog rivala. Empoli je deseti sa 27 bodova.

Gosti sa „San Sira“ došli su u prednost u 12. minutu golom Franka Kesija, ali je Nedim Bajrami je samo šest minuta kasnije izjednačio.

Milanezi su, ipak, na odmor otišli sa prednošću i to zahvaljujući drugom pogotku Kesija u 42. minutu. To mu je bio 13. gol u prvenstvu Italije u 2021, a poslednji veznjak Milana koji je upisao toliko pogodaka u kalendarskoj godini bio je Kaka, koji je 2008. imao 15.

Tridesetogodišnji Alesandro Florenci je u 63. minutu postigao prvi gol u sezoni, a Tero Ernandes je ubrzo i četvrti put matirao Vikarija.

Konačan rezultat postavio je Andrea Pinamonti u 84. minutu.

Milan 6. januara očekuje duel sa Romom na „San Siru“, a Empoli, koji je u minulih pet mečeva u prvenstvu imao četiri pobede, gostuje Laciju.

Veliko iznenađenje priredila je Specija koja je na stadionu „Dijego Armando Maradona“ slavila autogolom Huana Žesusa u 37. minutu.

Interesantno je da gosti, koji su u Napulj doputovali sa svega dva osvojena boda u poslednjih šest kola, nisu imali nijedan udarac u okvir gola rivala, a ostvarili su trijumf.

Fudbaleri Napolija imali su apsolutnu inicijativu, nekoliko dobrih šansi, uglavnom preko Irvinga Lozana, ali se rezultat nije menjao.

Ekipa Lučana Spaletija, koja je pre samo tri dana u gostima pobedila Milan, na trećoj poziciji ima sedam bodova manje od Intera, dok je Specija 17. sa 16 bodova, pet više od Đenove u opasnoj zoni.

Napoli u sledećem kolu gostuje probuđenom Juventusu, a ekipa Tijaga Mote na svom stadionu igra sa Veronom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here