Instagram
Milan Radulović Laća

Milan Radulović Laća, sin pokojne Marine Tucaković oglasio se putem svog Instagram profila i otkrio kada će se održati memorijalni skup u znak sećanja na njegovu majku.

– Jedina bezuslovna ljubav je ljubav majke prema detetu. Smrt majke znači da tu vrstu ljubavi, apsolutne i čiste, nikad više nećemo moći da doživimo. Posle tog gubitka u nama nastaje pustoš i svako ko se nastani u našu dušu svojom ljubavlju nikad neće moći da ispuni prazninu u nama. To prosto nikad neće biti ona ljubav zbog koje na ovaj svet dolazimo i kojoj se uvek vraćamo kada nam potonu lađe i kad izgubimo veru. Ali nasuprot bolu koji nas sakati ako mu se predamo, moja majka je uvek imala vere, i govorila reči koje mene sad često teše, a zvuče toliko očigledno: Život je za žive. 24. novembra održaće se memorijalni skup u znak sećanja na Marinu Tucaković, našeg najvećeg tekstopisca i moju nedavno preminulu majku. Skup će biti održan u prostorijama Skupštine grada Beograda, u Starom dvoru, kako bi se u društvu prijatelja i poštovalaca njenog lika i dela svečano oprostili od nje i kako bi predstavili planove za očuvanje njenog kulturnog značaja, kroz koje će neke nove generacije otkriti njene pesme i dati i njoj i njima jedan novi život. – započeo je tekstopisac, a zatim izrazio zahvalnost gradskoj upravi:

– Pozivnice će biti poslate u najkraćem mogućem roku, a mediji će naknadno biti obavešteni o svim detaljima u vezi sa skupom. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim gradskoj upravi u očevo i svoje ime, kao i u ime ostatka porodice, što su nam izašli u susret da ovaj događaj upriličimo na najvišem mogućem nivou, dostojanstveno. Zahvaljujem se takođe svim lepim porukama i izjavama saučešća koje smo dobili i od prijatelja, poznanika, saradnika i poštovalaca Marine i njenog dela – nadam se da će ova komemoracija pomoći ljudima koji su joj bili bliski da se oproste od Marine, na način na koji ona to zaslužuje – napisao je Laća putem “storija” na Instagramu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here