Milan Lučić: Doneću Stenli kup u Beograd!

0

Srbin u NHL: Milan Lučić
 

Čuveni as Boston Bruinsa priznaje da bi i ovog leta teško došao u Beograd da nije bilo venčanja njegovog brata Jovana, golmana FK Voždovca koji je ovih dana stao na "ludi kamen“ sa modnom kreatorkom Marinom Milovanović.

 

Međutim, u velikom intervju za Mozzart SPORT Srbin iz Vankuvera nije krio oduševljenje kratkotrajnim boravkom u našoj prestonici. Posebno je istakao da bi voleo da jednog dana u Beograd donese i – Stenli kup!
"Poslednji put sam ovde bio sa porodicom 1998. Imao sam samo 10 godina, bili smo malo u poseti i Palama, odnosno Prači gde takođe živi deo porodice. Mnogo toga se izmenilo od tada. Nije bilo prilike u međuvremenu da dođem opet, prvo sam ušao u NHL, pa sam prvih godina period između dve sezone koristio za pripremu za naredni šampionat. Potom smo 2011. osvojili Stenli kup, pa nam je pauza bila znatno kraća. Pre dve godine supruga Britni je bila trudna, te nismo mogli da putujemo, da bismo eto prošlog leta ponovo igrali Stenli kup finale. Evo i sada imam longetu na levoj šaci koju sam polomio u poslednjem meču plej-ofa s Montrealom, tako da sigurno ne bih došao ni tokom ove pauze da nije bilo svadbe. Koristio bih vreme za oporavak i pripremu za narednu sezonu", iskreno počinje svoju priču Lučić.

 

Sada kada si ipak tu, kako ti se čini Beograd?
"Mnogo sam uzbuđen i super se osećam. Drago mi je što imam priliku da budem malo sa delom porodice koji živi u Srbiji, Republici Srpskoj i Dalmaciji. Moj otac je emigrirao u mladosti u Kanadu, dok je moja mama bila gotovo beba kada je stigla u Vankuver. Uvek smo održavali jake veze sa domovinom i ponosan sam na to odakle sam. Definitivno ću gledati da češće dolazim, želim da dovedem i svoju kćerku da vidi odakle su joj koreni, ali prvo mora malo da poraste. Pozitivne utiske nazad nosi i moja žena koja se posebno radovala dolasku, kako bi mogla da uživa u srpskoj hrani. Mnogo voli sarmu, ćevape i pogotovu pitu".

 

Tradicija je da Stenli kup šampioni imaju pravo da jedan dan provedu s peharom kako oni hoće. Trofej je tako obišao čitavu planetu, pa se nadamo da bismo mogli nekada da ga vidimo i u Srbiji?
"Voleo bih to, ali prvo moramo opet da ga osvojimo… Mi smo 2011. godine bili prvaci i ja sam svoj dan proveo u gradu u kojem sam rođen – Vankuveru. Želeo sam da na taj način odam počast sredini iz koje sam uspeo da stignem do NHL-a. Posetili smo vidikovac na lokalnoj planini, mislim da se i ovde pisalo da sam organizovao večeru u lokalnoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi za našu zajednicu koja živi u tom delu Kanade. Ako mi se ukaže prilika drugi put da budem šampion, definitivno ću videti da sa trofejom Stenli kupa dođem u Beograd. Mislim da bi to bila velika stvar za Srbiju".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here