Milanović i Bandić zajedno na sudu

0

Milan Bandić kukao na sudu da je zbog premijera bio na sedativima
 

Bandić od javne televizije potražuje 120.000 kuna (15.670 evra) odštete zbog prenošenja Milanovićevih izjava kojima ga je, kako tvrdi, premijer oklevetao i uvredio posle prošlogodišnjeg prvog kruga lokalnih izbora. U spornom intervjuu Milanović je Bandića povezao s korupcijom i klijentelizmom.

 

Premijer je na Opštinski sud u Zagrebu došao u pratnji svog obezbeđenja, a u sudnicu su puštena samo tri novinara. Milanović je izašao već posle deset minuta i to pošto je odgledao snimak svog intervjua i potvrdio njegovu autentičnost.

 

Na sudu se pojavio i Milan Bandić koji se već dve nedelje nalazi u pritvoru zbog sumnje u korupciju. U tom slučaju "teškom" oko 2,7 miliona evra, osumnjičeno je i više njegovih saradnika iz gradske uprave i Zagrebačkog holdinga.

 

Bandić Milanoviću nije postavljao pitanja, a posle njegovog izlaska iz dvorane, Bandić je pred sudijom ponovio da ga je Milanović izvređao. Dodao je i da ne zna da li je slučajnost što je dve nedelje uoči ove rasprave uhapšen u antikorupcijskom slučaju "Agram".

 

U parnici koju Bandić vodi protiv HTV premijer je trebalo da se svedoči u septembru, ali je tada svoj nedolazak opravdao poslovnim obavezama. Sud mu je tada zapretio kaznom od 2.000 kuna (260 evra) i naložio da do sledećeg ročišta uskladi premijerske obaveze sa sudskim.

 

Bandić je podneo privatnu tužbu za klevetu i protiv premijera, koji, međutim, uživa imunitet. Na meti zagrebačkog gradonačelnika našlo se više medija i novinara zbog toga što su posle prošlogodišnjih lokalnih izbora preneli razgovor uživo s premijerom ili njegove izjave u kojima je ekipu oko Bandića nazvao koruptivnom i klijentelističkom.

 

Bandić tvrdi da je zbog toga pretrpeo duševne boli, pa od medija potražuje različite novčane iznose koje će, kako je ranije rekao, uplatiti u dobrotvorne svrhe. Prema Bandićevoj tužbi, zbog prenošenja Milanovićevih izjava početkom seoptembra je kažnjena RTL televizija koja gradonačelniku mora da plati 50.000 kuna (6.600 evra).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here