EPA/Antonio Bat
Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ispratio je danas novi kontigent vojnika u misiju Kfor na Kosovu i Metohiji i poručio im da tamo idu da, kako je naveo, “podrže nezavisnu državu Kosovo”, koju je Hrvatska priznala.

– U to susedstvo vi idete da date podršku Kosovu kao nezavisnoj državi koju mi priznajemo. Nažalost, ne priznaju je svi, a trebalo bi – rekao je Milanović.

Dodao je da, kako je naveo, “kolegama po oružju” daju podršku.

– Idete u okviru međunarodne organizacije kojoj pripadamo da date podršku svojim kolegama po oružju. Idete da se usavršavate, radite na sebi, na svom znanju, sposobnosti, agilnosti, pameti, iskustvu – kazao je Milanović.

Hrvatska, ali i oni, kako je rekao, “iznad nas po veličini, ne po statusu”, učiniće sve da ne bude rata, globalnih sukoba, da čovečanstvo ne ode u pravcu iz kojeg nema povratka.

Vojnicima je ipak poručio da to nije njihova misija i da odande treba da se vrate zdravi.

– Ali to nije vaša misija. Vratite se zdravi, bolji, iskusniji, pametniji, ali i dalje jednako mladi, agilni i čvrsti za nove zadatke. To očekujemo mi od vas, ali pre svega vaše porodice i vi lično – rekao je hrvatski predsednik, preneli su hrvatski mediji.

4 COMMENTS

  1. Blago tebi Milanovicu,kad si poceo da lupetas,ali imate i vi Istru,videcemo kako ce biti u buducnosti?

  2. Čitaj izmedju redova…pustite NATO da proteruje Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta, a vi iz pozadine huškajte na rat i mržnju…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here