Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas inicijativu za smanjenje predsedničkih ovlašćenja i dodao da premijer Andrej Plenković želi da stranka (HDZ) preuzme i Hrvatsku vojsku.

– Ako neće biti jedan komandant, ne mogu biti dva. Ustav je savršeno jasan… Plenković želi da stranka preuzme i Hrvatsku vojsku. Nije prvi put da udaraju na Ustav. Slično su izvodili i s imenovanjima predsednika Vrhovnog suda, ali se nisam dao – rekao je Milanović u Zatonu, gde je obišao posledice požara koji je protekih dana izazvao veliku štetu.

On tvrdi da predsednička ovlašćenja niko ne može mu oduzme, pogotovo ne, kako je rekao, “neko ko je sitni korumpirani prevarant i kome je mesto u Remetincu”.

Milanović je u izjavi novinarima ponovo komentarisao rezoluciju Bundestaga o BiH, pa HDZ-ovce nazvao izdajnicima i “jednom sortom sisara”, koji, kako je naveo, mogu da pljunu na sve što je važno.

– Fućka im se za Hrvate u BiH, fućka im se za Bundestag, Hrvatski sabor – ništa, ni bu – ni mu – rekao je Milanović i dodao:

– Naši ćute. Nemački Bundestag donosi rezoluciju da će da preuredi BiH – rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

1 COMMENT

  1. Hoce, hoce! Svabe ce na kraju dobiti po repu kao i mnogo puta u proslosti. Bolje za njih da se drze dalje od Republike Srpske, da ne bi Berlin bio potopljen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here