EPA/Antonio Bat
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović na konferenciji posle Samita procesa Brdo-Brioni rekao je da nije razgovarano o pitanju dijaloga Kosova i Srbije, ali je ponovio da njegova zemlja podržava nezavisnost Kosova i dodao da je trenutno nerealno da Srbija prizna Kosovo.

On je dodao da je stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića već poznat.

– Ja podržavam priznanje Kosova, a trenutno je nerealno da Srbija prizna Kosovo i to je odluka Vučića i cele zemlje. Ne želimo da im komplikujemo stvari, imali smo priliku da sednemo i saslušamo obe strane – rekao je Milanović.

Predsednik Slovenije Borut Pahor je na zajedničkoj konferenciji sa Milanovićem rekao da niko ništa nije rekao o dijalogu Kosova i Srbije, dok je od obe strane zatraženo da pokušaju da reše pitanja kako bi postojala stabilnost u regionu.

– Razgovaralo se o dijalogu, ali niko ništa nije rekao u ovom pravcu, tražili smo da dve strane nastave dijalog i pokušaju da reše pitanja jer će samo u tom obliku biti sačuvani mir i stabilnost u tom regionu – rekao je on.

Povodom integracije Srbije u Evropsku uniju, Milanović je rekao da je prema informacijama koje je dobio od Vučića, oko 80 odsto građana Srbije protiv članstva. Povodom davanja statusa kandidata za članstvo u EU Bosni i Hercegovini, Milanović je rekao da će, ako se on bude pitao, usloviti da se ovaj status dodeli i ovoj zemlji i Ukrajini istovremeno.

2 COMMENTS

  1. Hervatska kaze tako da serbija ne napreduje i da se osiromasha shto vishe jer berzo prizna Kosovu berzo napreduje to se zna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here