EPA/Antonio Bat
Zoran Milanović

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je da zbog izjava predsednika Zorana Milanovića o Ukrajini mora gotovo svima da se izvinjava.

– Moram da pozovem gotovo svakog ministra i izvinjavam se, da govorim da nije službena politika vlade to što je rekao Milanović – naglasio je šef hrvatske diplomatije.

Naveo je i da u Ukrajini navodno postoji inicijativa da hrvatskog predsednika proglase “nepoželjnom osobom”.

Ministar smatra da se radi o pokušaju “destabilizacije hrvatske vlasti“ koji je doneo “veliku štetu reputaciji“ u međunarodnoj zajednici.

Naglasio je kako Ukrajina nije prva država s kojom je Milanović uspeo da “posvađa“ Hrvatsku, jer su zbog njegovih izjava hrvatski ambasadori pozivani i u Bugarskoj, Austriji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Milanović je u utorak poručio da Ukrajini nije mesto u NATO savezu, da je reč o jednoj od najkorumpiranijih zemalja na svetu, da je predsednik Viktor Janukovič 2014. zbačen vojnim pučem, kao i da je kriza na ukrajinsko-ruskim granicama posledica američke unutrašnje politike.

Usledila je oštra reakcija zvaničnog Kijeva, a izjava hrvatskog predsednika završila je u svetskim medijima.

2 COMMENTS

  1. Eto to je taj ludi N*ATO svet, niko danas nesme da kaže istinu!
    Ukrjina je nažalost sada najveći problem u svetu, jadan narod jer se par
    političara prodalo tim budalama na zapadu.

  2. Nerado, ali po ovom pitanju moram dati gospodinu Milanovicu za pravo. Izgleda da je i on razumeo stanje pa zeli da ispravi greske predaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here