EPA/Christian Bruna
Zoran Milanović

Vladimir Solovjev, glavni propagandista ruskog predsednika Vladimira Putina, u svojoj emisiji objavio je izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o ratu u Ukrajini i ocenio da je dobro što se pojavljuju ljudi kao što je hrvatski predsednik.

Milanović je juče izjavio da se Amerika preko Ukrajine vodi posrednički (proxy) rat protiv Rusije.

– Koliko god na Zapadu pokušavali da uvere svet da se ne spremaju postati jedna od strana u sukobu, svi odavno shvataju da je rat u punom jeku – rekao je Solovjev u svojoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1, preneo je hrvatski portal Index.

Nakon toga je Solovjev emitovao Milanovićevu izjavu o ratu u Ukrajini.

– Vašington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Avganistan – rekao je Milanović i dodao:

– Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bi trebalo biti? Američki robovi?

Solovjev potom komentarisao Milanovićevu izjavu rečima:

– Dobro je što se pojavljuju političari kao predsednik Hrvatske.

Milanovićeve izjave je u istoj emisiji pohvalio i jedan od gostiju Vladimira Solovjeva, predsednik Odbora za odbranu u ruskom parlamentu Andrej Partapolov.

– Dobro je što se uopšte pojavljuju političari koji počinju razmišljati o vlastitom narodu, kao predsednik Hrvatske – rekao je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here