Foto: MN Press
Milena Rašić

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani zlatnu medalju osvojenu 2019. godine pošto su u velikom finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva poražene od Italije sa 3:1. 

Posle meča Milena Rašić najavila je povlačenje iz reprezentacije Srbije. Milena je najavila da će uvek biti uz tim, ali kao navijač i tako najavila da je nećemo gledati na Olimpijskim igrama u Parizu 2023. godine.

– Preponosna sam na devojke i na ceo tim. Čestitam im na svim igrama do sada. Verujem da će ostati žal neko vreme, jer zaistamislim da smo mogle do zlata. Mislim da je umor presudio, ali sa sigurnošću mogu da kažem da smo dale sve od sebe. Znali smo da nas očekuje težak meč, ali su Italijanke igrale sjajnu odbojku i zasluženo pobedile. Ostaću uz reprezentaciju svakako, ali ne na terenu. Svakako ću im biti najveća podrška sa tribina.

Italijanke su ubedljivo slavile u velikom finalu, a odbojkašice Srbije su saglasne da su rivalke zasluženo slavile i dodale da je i srebro veliki uspeh posle osvojene bronze u Tokiju. Tako je Maja Ognjenović istakla da je poslednjih meseci ostvaren veliki uspeh.

– Bilo je izuzetno teško igrati večeras protiv vrlo rapsoložene Italije. Sve im je polazilo od rukom. Tokom cele utakmice su igrale na idealan prijem, što sigurno nije bila naša zamisao. Žao mi je zbog ove atmosfere, zbog prelepe publike i prilike da se okitimo najsjajnijim odličjem u našoj zemlji. Imale smo naporno leto u kojem smo osvojili dve medalje i mislim da je to vrliki uspeh.

Sličnog stava je i Tijana Bošković.

-Teško je sada bilo šta reći- Naravno da smo tužni i razočarani. Ja sam preponasna na sve nas. Imali smo nezaboravnoa etiri meseca. Samo mi znamo koliko smo truda uložili, tako da su ove medalje kao zlato za nas. U sportu moramo nekad da podnesemo i poraz i samo želim da se zahvalim svim ovim ljudima na nezaboravnoj atmosferi, zaista smo uživali igrajući ovde.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here