U prvom kolu italijanske Serije A uzbuljiv meč u Firenci sa sedam pogodaka, a pobedio je dvostruki uzastopni vicešampion s 4:3.

Fiorentina – Napoli 3:4 (1:0 Pulgar iz penala u 9, 1:1 Mertens u 38, 1:2 Insinje iz penala u 43, 2:2 Milenković u 52, 2:3 Kaljehon u 56, 3:3 Boateng u 65, 3:4 Insinje u 67)

Nekadašnji Partizanov half Nikola Milenković (22), koji igra treću sezonu u Fiorentini, u prošloj je dao tri gola, a sada se upisao u strelce već na premijeri. Postigao je gol za 2:2 u 52. minutu. Bio je najviši u skoku na centaršut iz kornera.

Napoli je poveo s 2:1 pogotkom Insinjea s bele tačke, a penal koji je dosuđen predmet je ismevanja sudije.

Fiorentina je počela s najmlađim sastavom u ligaškom meču za poslednjih četvrt veka – prosek 23 godine i 188 dana. Od početka je igrao i 19-godišnji napadač Dušan Vlahović, još jedna nekadašnja Partizanova nada. Zvezdino dete Aleksa Terzić (20) ostao je na klupi.

Umesto Vlahovića je u 61. minutu ušao je novajlija Kevin Princ Boateng, koji je posle četiri minuta i zatresao mrežu. Od 77. minuta u vatru je poslat i francuski star 36-godišnji Frank Riberi, koji je ugovor na dve godine potpisao onomad.

U timu Napolija Nikola Maksimović je ceo meč proveo među rezervama.

Riberi debitovao za Fiorentinu

U uvodnoj utakmici novog prvenstva osmostruki uzastopni šampion Juventus je kao gost savladao Parmu s 1:0. Jedini strelac bio je Đorđo Kjelini u 21. minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here