EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Srpska reperezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, prvu za našu zemlju u Tokiju!

Mandićeva je u finalu savladala Korejku Da bin Li rezultatom 10:7 i tako ponovila uspeh iz 2012. godine kada je takođe uzela najsjajnije odlučje. Samo što se ovoga puta okitila u kategoriji 67 + kilograma.

Milica je tokom dana najpre u četvrtfinalu savladala Poljakinju Aleksandru Kovaljčuk sa 11:4, dok je sa 7:5 bila bolja od Francuskinje Alete Laurin koja je u međuvremenu osvojila bronzu.

Naša takmičarka je već na startu povela sa 5:0! Najpre je to bio udarac nogom u glavu za tri poena, zatim i nogom u oklop za dva poena. Korejka je na početku druge deonice uzela jedan poen, a tom prilikom nije pomogao ni čelendž koji je tražio Miličin trener Dragan Jović.

Nedugo zatim čelendž je tražio i trener Korejke, nezadovoljan što je Milica u direknrtom duelu sa Li dobila jedan poen. Tom prilikom je i rivalka uzela dva, a na semaforu je stajalo 6:3 za Milicu.

Korejka je na ulasku u poslednji minut uzela joj jedan poen udarcem rukom, a zatim je i izjednačila na 6:6 pre nego što je i Milica stigla do poena rukom (7:6). Potom i još tri u finišu za konačnih 10:7.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime