Milik vs Mesi: Čiji su golovi iz slobodnjaka lepši? (VIDEO)

0
EPA/ELISABETTA BARACCHI
Milik pronašao pukotinu u Parminom živom zidu

Samo su poljski napadač iz Napolija i argentinski as Barselone do sada postigli po tri pogotka sa živim zidom ispred sebe, što je i najviše u pet vodećih liga Evrope.

U prethodnom kolu Serije A Napoli je ubedljivo pobedio Parmu na njenom “Eniju Tadiniju” s 4:0. Italijanski vicešampion nije dao toliko golova u gostima punih godinu dana, još od “petarde” u ligaškoj utakmici protiv Kaljarija (5:0).

Dvostruki strelac u Parmi bio je Poljak Arkadijuš Milik. U 36. minutu udvostručio je prednost iz slobodnog udarca tako što je dovitljivo šutirao po zemlji, ispod nogu protivničkih igrača. Njemu je to bio treći pogodak iz slobodnjaka u ovoj sezoni šampionata na Apeninima. Jednom je savladao i Albanca na golu Lacija Tomasa Strakošu, kada je rimski tim savladan na Sao Paolu s 2:1, a prvenac mu je bio protiv Kaljarija na Sardiniji i to za pobedu s 1:0 u prvom minutu nadoknade vremena.

Pogodak protiv Parme

Pogodak protiv Lacija

Pogodak protiv Kaljarija

Ističemo da je imao još samo jedan bezupešni pokušaj, dok je Mesi tri pogotka postigao šutirajući iz slobodnog udarca u španskom prvenstvu 28 puta. Prvi takav gol argentinskog asa pao je u prvom kolu. Tek u 64. minutu je načeo mrežu Alavesa na Nou Kampu, a pucao je potpuno isto kao Milik protiv Parme. Barselona je pobedila s 3:0. Mesi je i postavio konačan rezultat.

Sledeća dva puta bio je precizan na jednom meču, kada je Barselona kao gost savladala gradskog rivala Espanjol. Mrežu je efektno zatresao u 17. minutu za 1:0 i u 65. za konačnih 4:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here