Milioni za radna mesta

0

Program je namenjen samo osobama koje nisu dovoljno integrisane na tržištu rada i koje u prošloj godini nisu bile zaposlene ili nisu imale stabilan posao (Ilustracija)
 

Radi se o petini ukupnog budžeta, a kako je objasnila direktorka Službe za zapošljavanje Beča, oko 17.000 osoba u 2014. godini biće obuhvaćeno ovim programom, a ukupno 8.600 prosleđeno u radni odnos.

Cilj programa je da firme za iznajmljivanje radne snage na tržište rada integrišu dugogodišnje nezaposlene, starije kao i osobe koje se posle opravdanog odsustva vraćaju u radni svet. U Beču je krajem juna bilo prijavljeno 99.400 nezaposlenih, a oko 30.000 se nalazilo na nekom školovanju ili obuci. Integracioni lizing će u Beču sprovoditi firme Trendwerk, Job-TransFair i Itworks . Kada je reč o firmi Trendwerk u proseku će biti subvencionisano oko 30 procenata plata, dok će za preostalih 70 morati preduzeća da snose troškove.

Kako bi se sprečila zloupotreba od strane firmi, subvencije će se postepeno smanjivati, tako da na kraju iznajmljena radna snaga treba da bude preuzeta od strane preduzeća u kom je u okviru programa angažovana.

Takozvano "tranzitno radno mesto" se subvencioniše maksimalno devet meseci sa mogućnošću tromesečnog produženja. Velika građevinska preduzeća, firme za održavanje i trgovinska preduzeća se smatraju najvećim učesnicima u ovom projektu.

 

Za starije od 25 godina

Ovaj program je namenjen samo osobama koje nisu dovoljno integrisane na tržištu rada i koje u prošloj godini nisu bile zaposlene ili nisu imale stabilan posao. Integracioni lizing je moguć za osobe starije od 25 godina sa dovoljnim znanjem nemačkog jezika koje su u prošloj godini bile najmanje dva meseca prijavljene kao nezaposleni u bečkoj Službi za zapošljavanje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here