Medija centar Beograd

“Srbija mora da reaguje na presude u slučaju tzv. državnog udara u Crnoj Gori, inače šalje jako lošu poruku svim Srbima u regionu koje će nastaviti da ugnjetavaju”, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.

– Ovo što se desilo u Crnoj Gori je sramota. Milo Ðukanović i njegov režim nastavljaju sa ugnjetavanjem Srba, nastavljaju identitetski genocid nad Srbima i ovo je samo nastavak te priče. Srbija mora da reaguje i smatram da bi trebalo proglasiti neke od prvih lica Crne Gore nepoželjnim osobama u Srbiji i da potpuno razmotri svoju državnu politiku prema Crnoj Gori – rekao je Popović na TV Prva.

On je naveo da je neophodno razgovarati o potpuno novoj politici prema Crnoj Gori, jer “ovo više nije dopustivo”, i istakao da to ne govori kao član vlade, već kao predsednik Srpske narodne partije (SNP).

Upitan da li i Vlada Srbije deli njegov stav, Popović kaže da ne zna, jer su presude izrečene prekjuče.

U Podgorici su 9. maja izrečene prvostepene presude za, kako je obrazloženo, pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora, 16. oktobra 2016. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here