EPA/Georgi Licovski
Milo Đukanović

Nekadašnji ministar pravde Republike Srpske Momčilo Mandić istakao je da Milo Đukanović “daje snagu svemu negativnom što se događa u Crnoj Gori”.

– On neće da ide sa vlasti već pokušava na sve načine svojim novcem i položajem, te autoritetom koji ima među narodom, da povrati vlast jer ne može da shvati da ju je izgubio – rekao je Mandić u emisiji “Klub A”.

– Čitava Hercegovina sa zebnjom gleda u Crnu Goru, pogotovo na izbore u Nikšiću i nada se da će oni proteći mirno, da će narod ispoljiti svoju dobru volju i glasati za onoga za koga misli da će dobro voditi Nikšić i da će taj deo države biti stabilan – kaže Mandić.

Smatra i da je aktuelna Vlada Crne Gore slaba ,te se osvrnuo na rad premijera Zdravka Krivokapića.

– Ne može on da uradi ono što treba i što mu je narod poverio. Milo se jeste u početku malo prepao i stao, ali kada je video da ima prostora i mogućnosti da povrati vlast, on je počeo da dela. On je pak iskusan i ima infarstrukturu i mislim da će biti jako velikih turbulencija u Crnoj Gori u skorije vreme – poručio je bivši ministar pravde RS.

Mandić napominje da mora da se “demontira hobotnica Mila Đukanovića” . Kako je naveo, što duže se ne menja sva državna infrastruktura, on ima velike šanse da vrati svoju vlast, a onda će nastati haos u Crnoj Gori.

– Milo je čovek koji je 32 godine na vlasti i izgubio je objektivan osjećaj za svoj narod, za pravičnost i za realnost, i čini sve da povrati izvršnu vlast. On tako i kao neka babetina ide i trača o Srbiji, jako ružne stvari govori, što je nedostojno predsednika jedne države – kaže Mandić.

Dodaje da Đukanoviuć sa svojim saradnicima pokušava da napravi situaciju “što je gore to je bolje”.

– Nastavlja da svađa svoj narod i pokušava čak da dovede do građanskog rata. Pritom, stalno govori da je Srbija u devedesetim godinama, a baš da vidimo kako. Srpski predsednik ide u posetu Kini, Rusiji, Merkelovoj, predsedniku Francuske, napravio je odlične odnose s Mađarskom i rešio problem mađarske manjine u Vojvodini, ide u posetu Albaniji i s Ramom pravi Mali šengen, kontaktira sa svim državama, dok Milo može samo u komšiluk da ode. Pa da vidimo gde je Milo bio poslednjih godinu dana. A Srbija i njen predsednik prave 5 kovid bolnica za godinu dana da leče svoj narod, prave pruge, auto-puteve – zaključuje Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here