Crnogorski predsednik i lider opozicionog DPS-a Milo Ðukanović je mišljenja da je izvesno da će aktuelna vlada Zdravka Krivokapića 4. februara postati prošlost.

Ðukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, na sednici stranačkog odbora Glavnog grada naglasio da ova stranka može biti ponosna na doprinos koji je u prethodnih 18 meseci dala na polju demokratskog razvoja društva i da je uspela da, kako je naveo, odbije “napad velikosrpskog nacionalizma i sve vreme, i iz opozicije, na adekvatan način vodila računa o državnim interesima”.

– Od uspešnosti posla koji je potrebno obaviti u “našoj kući”, zavisiće i brzina kojom će se DPS vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj smo bili do 30. avgusta 2020. godine – rekao je Ðukanović.

Na sednici stranačkog Odbora Podgorice konstatovano je da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamiku ali da je od izuzetne važnosti da taj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način.

Ðukanović je istakao i da je potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se uspešno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bi pokazali da su razumeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta.

Politika DPS-a, istakao je, pre svega je politika kontinuiranih reformi o “moramo pokazati kako smo razumeli poruku birača sa izbora kako bismo nastavili da širimo i učvršćujemo poverenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima”.

Saopšteno je i da je konstatovano zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine “što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here