EPA/Malton Dibra
Milo Đukanović

Ðukanović je homogenizovao protivnike u parlamentu i ojačao novu vlast, kaže direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević.

On je govorio nakon odluke predsednika Crne Gore da vrati Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti na ponovno odlučivanje u skupštinu.

– Milo Ðukanović pravi grešku za greškom – kaže Pavićević za Tanjug i dodaje da crnogorski predsednik nastavlja da odlučuje protiv volje građana Crne Gore.

Sada je, kako objašnjava Pavičević, odlučio da skupštini vrati izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti i još nekoliko zakona da se o njima ponovo odlučuje i podseća da se cela Crna Gora digla na noge upravo povodom tog zakona, te da je bilo masovnih protesta i prosvetiteljske litije.

– Svojim ponašanjem Ðukanović najveću štetu donosi svojoj partiji DPS. Efekat ove najnovije njegove odluke je sledeći – homogenizovao je svoje protivnike u parlamentu, ojačao novu vlast, a svoju partiju usmerio ka ekstremnom polu crnogorske politike što po logici stvari znači slabljenje podrške u biračkom telu – objašnjava Pavićević.

Po svemu što vidim, zaključuje on, sudbina Milovog DPS biće slična sudbini stranke Borisa Tadića u Srbiji.

Inače, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović juće je vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, a među njima i izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

Razlog za to je, kako navodi, otvoreno pitanje kvoruma na sednici na kojoj su ti zakoni usvojeni, kao i pravno pitanje mandata dva poslanika.

1 COMMENT

  1. Milo Djukanovic je sve uzeo i pojeo srpskom narodu u crnoj gori. ostavio im je samo samo bananu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here