Tanjug/AP
Milo Đukanović

Nezavisnost Crne Gore morala je rezultirati većim zajedništvom, integracijom građana, harmonijom, jasnom vizijom, blagostanjem i primenom zakona bez selektivnosti – ocenio je predsednik Vlade CG Zdravko Krivokapić.

On je na prijemu povodom 21. maja, kazao da je nakon 15 godina od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore jedno sigurno – da je od perioda državnosti do konačne promene vlasti obeležen znak jednakosti između nezavisnosti i privatnosti.

Prijem u Vili Gorica organizovali su premijer i predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je Bečiću telegram u kojem je naveo da zbog odsutnosti iz Crne Gore nije mogao da prisustvuje prijemu.

Krivokapić je rekao da su svi društveni i politički procesi projektovali stvarnost koja se isključivo odvijala u dogovorenom političkom i paradržavnim mrežama, a vođenje državnih poslova je bilo podređeno interesima partijskih članova, u koje je ulaznica bila dilovi, poslušnost i rođačko-patriotske i partijske veze. Kazao je da je na ovaj način stvorena zarobljena država.

– Mi danas stvaramo državu okrenuta ka svim građanima… Nadamo se da ćemo stvoriti uslove da se desi i ovaj građanski centar koji će biti takav da će omogućiti budućnost svim građanima Crne Gore. Zato je Vlada posvećena suprotstavljanju kriminalnim sistemima – poručio je Krivokapić.

Bečić: Državu čine svi njeni građani

Proslava Dana nezavisnosti ne sme da bude ničija privilegija jer državu ne čini jedan čovek, grupa ili pola stanovništva, poručio je predsednik Skupštine CG Aleksa Bečić.

– Državu čine svi njeni građani, bez obzira na pripadnost i na to koju opciju su zaokružili pre 15 godina na referendumu, ili bilo koga na bilo kojim izborima. Ne može se na negaciji, netrpeljivosti graditi bilo koje dobro. Zato se Crna Gora voli ako se voli cela – poručio je Bečić na prijemu povodom Dana nezavisnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here