EPA/Toms Kalnins
Milo Đukanović

Demokratska Crna Gora (DPS) ocenila je da je “sramota” da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poziva građane na odgovornost.

U nepotpisanom saopštenju DPS-a se navodi da je Krivokapić “najneodgovorniji građanin Crne Gore” i da je “na svakom koraku kršio mere i za to pronalazio neke više razloge”.

Iz DPS-a su ocenili da je za njegovog mandata Crna Gora “doživela zdravstvenu katastrofu, a Vlada izgubila bilo kakvu kontrolu nad epidemijom”.

– Da je premijer bio odgovoran, kako mu nalaže i funkcija koju obavlja, našao bi način kako da postavi na čelo trenutno najvažnijeg, zdravstvenog resora, osobu koja je stručna i sposobna, da je bio odgovoran prihvatio bi ponuđenu donaciju vakcina i na vreme zatvorio granice, kako se ne bi u zemlju unosio ekstremno zarazan novi soj virusa, da je bio odgovoran, našao bi način kako da motiviše građane da poštuju mere, a ne da bez imalo osećaja za tuđu patnju i bol, ide na pokajanja i pokazivao celoj Crnoj Gori da mu je dozvoljeno ono što ni jednom građaninu nije. Nažalost, sada smo tu gde jesmo, sa skoro 1.200 umrlih i preko 500 obolelih na dnevnom nivou, najgore pozicionirani na lestvici zaraženih ovim virusom – saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju i da je “licemerno kada patriotske i moralne pridike” njihovoj partiji “drži premijer ove države za koju je rekao, da se on pitao, ona ne bi ni postojala”.

– Da je Crna Gora, dok je DPS vršio vlast bila onakva kakvom je premijer opisuje, ne bismo postali ni članica NATO saveza, niti bismo ispunili standarde koje EU propisuje svojim kandidatima. Nije potrebno mnogo, samo neka uporedi rezultate njegove i naše vlasti. Svakome je jasno ko je i kako u ovih sto dana, svojim potezima i istupima, rušio reputaciju i ugled države, populistički kalkulisao, ignorisao institucije i što je najgore u multietničkoj i multiverskoj Crnoj Gori nametnuo klerikalizam i verski ekstremizam, probudivši agresivni nacionalizam i šovinizam – zaključuje se u saopštenju DPS-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here