Youtube/Crno na bijelo
Dritan Abazović

Predsednik Milo Ðukanović optužio je politiku nove vlasti da je proizvela nestabilnost u Crnoj Gori jer je, kako kaže, udarila na temeljne vrednosti savremene države, ali veruje da bi u budućnosti moglo doći do nove široke koalicije, kao i da demokratske kapacitete za to prepoznaje u Demokratama i GP URA.

Ðukanović je isključio mogućnost partnerstva DPS-a sa Demokratskim frontom.

– Ja ipak prepoznajem neke demokratske kapacitete među Demokratama i URA. Oni su u raskoraku sada, podržavaju pećinski nacionalizam, a zalažu se za građanske vrednosti, a to ne može dugo trajati – kazao je Ðukanović.

Veruje da je moguće doći do šire koalicije i misli da bi to bilo blagotvorno za Crnu Goru.

– Treba dati šansu, a mislim da ćemo je vrlo brzo institucionalizovati – kazao je Ðukanović.

Aktuelna vlada je, ponovio je, sastavljena pod okriljem jedne verske zajednice – Srpske pravoslavne crkve, a period nakon 30. avgusta prošle godine, kada je njegova DPS izgubila vlast posle 30 godina, nazva je “početkom sezone ćeranja”.

Naveo je da rezultati parlamentarnih izbora nisu pravo za rušenje države.

-Ako se neko odvaži u svom suludom naumu, da rezultate parlamentarnih izbora tumači kao pravo za rušenje države, ja zaista smatram da je legitimno da to nema veze sa politikom. Šta mislite, ako vam neko napada kuću, da treba da sazovete porodični savet pa da razgovarate dok vam neko ruši kuću. Ne. Morate da odbranite kuću – kaže Ðukanović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime