Zvezdin trener zadovoljan i rezultatom (2:2) i igrom u Bernu na specifičnoj podlozi terena Jang bojsa u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

Uživali smo u dobroj utakmici sa četiri pogotka, a moglo je da ih bude i više. Čestitao bih mojim igračima na dobroj igri. Pružili smo maksimum u ovom trenutku, na specifičnom terenu. Prelomni trenutak bio je posle kornera i šanse Rodića pri rezultatu 2:1 za nas, ali, kako god, ne želim da žalim za šansama, ostalo je još 90 minuta i videćemo ko će se na kraju radovati. Atmosfera je bila predivna i još jednom bih zahvalio igračima koji su pokazali ljubav prema crveno-belom dresu kao i kako se bori za klub i zemlju – rekao je Milojević i dodao:

– Rival je veoma snažna i brza ekipa sa specifičnim načinom igre. Mogao je rezultat da prevagne na našu stranu, ali i na stranu Jang bojsa. Pitanje je šta je realno i koliko možemo da budemo objektivni, ali u svakom slučaju očekujem da rival demonstrira isti način igre i u Beogradu. Imamo vremena da se pripremimo za meč koji je u utorak na našem stadionu. Rekao sam i pre utakmice da nam je veoma bitno da pružimo dobru partiju, da damo sve što je do nas i to smo učinili. Breme pritiska pred revanš postoji, ali od igrača očekujem samo da daju sve od sebe, a rezultat neka bude odraz igre.

Prvi put Zvezda je igrala utakmicu na kojoj je sudijska trojka imala pomoć VAR-a, a upravo video analizom domaćin je stigao do jedanaesterca vrednog remija.

– Što se tiče VAR-a nemam šta da komentarišem. To je tehnologija koja će doprineti poštenijoj borbi, ako je procena da je bio penal nemam šta da komentarišem.

Borjan i Fon Balmas neretko su bili na iskušenjima, a sjajnim intervencijama ostavili su prostora za žal navijačima rivala.

– Voleo bih da smo samo mi imali šanse, ali to je nemoguće u fudbalu. Znali smo da ćemo biti pod pritiskom. Podloga je brza i nezgodna, videla se prednost po tom pitanju u korist domaćina kod nekih sitnica. Bilo je šansi na obe strane i svakako da je takav meč, sa četiri gola, užitak za publiku. Ipak, treba imati u vidu da igramo od prvog kola, bez dva igrača sa kartonima, dok je rival odigrao prvi evropski meč u sezoni danas.

Pogodak Garsije ispostavio se kao značajan kapital pred revanš, a Milojević je na račun poslednjeg pojačanja imao samo reči hvale.

– Presrećan sam zbog debitantskog gola Garsije. Igrač je koji će dosta doprineti i načinom igre ući u srca navijača Zvezde. Jeste trenirao sa Las palmasom, ali bez takmičarskih duela i jasno je da ćemu trebati vremena da stigne na najviši nivo. Drago mi je što pokazuje ljubav prema klubu, kao igrač i momak je sjajan, prihvata sve bez ikakvog pogovora i to me čini ponosnim. Postigao je gol u maniru pravog ofanzivca, a izveli smo ga jer je pokazao da još nije na potrebnom nivou fizičke pripreme. Malo sam se pribojavao uoči debija, ali mi je drago da mu se sve vratilo. Ponosan sam na njega, ali i na sve ostale igrače – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here