U susret meču na “Marakani” s bratskim Olimpijakosom u drugom kolu Lige šampiona (utorak, 21 čas) Zvezda u subotu u 19 časova dočekuje Šapčane u desetom kolu domaćeg prvenstva.

“Crveno-beli” su se koliko-toliko iskupili pobedom na krovu Voždovca (3:1) za lošu igru i zaslužen poraz u “večitom derbiju” (2:0). Protiv Mačve tri boda ne bi smelo da dođu u pitanje, s tim da šampion mora da se pokaže u boljem svetlu nego na prethodnom ligaškom meču na svom stadionu kada je na jedvite jade, uz previd sudije, savladao Inđiju golovima iz dva penala (2:1).

– Mačva ne zaslužuje da bude poslednja na tabeli. Promenom trenera dobila je osveženje. Zaslužili su više bodova i povratkom trenera koji je napravio najveće uspehe sa njima, mislim da će početi da igraju bolje. U duelu sa TSC-om su pokazali da imaju kvalitet i da umeju da igraju taktički, a očekujemo da takvi budu i sutra. Znaju da igraju na rezultat, tvrdo i disciplinovano – predočio je Vladan Milojević, podsećajući tako da je šabački tim ponovo za trenera imenovao Dragana Aničića posle rastanka s Darkom Tešovićem, venčanim kumom Zvezdinog šefa struke.

– Što se našeg tima tiče, danas ću posle treninga videti na koje igrače mogu da računam i u skladu sa tim ću se odlučiti za sastav koji će izaći na teren u subotu. Uvek razmišljamo o prvoj sledećoj utakmici i u skladu sa tim se pripremamo – rekao je Milojević i dodao da je situacija sa zdravstvenim stanjem Matea Garsije bolja, te da se nada da će hitronogi Argentinac biti spreman za subotnji okršaj.

– Ritam je takav da nemamo vremena da razmišljamo o onome što je iza nas. Činjenica je da nije prijatno kad nemate pozitivan rezulat, kao i da je mnogo lepše raditi sa osmehom, ali jednostavno u ritmu u kom se igra dva puta nedeljno, nemamo previše vremena da razmišljamo o tome. Onda se dogodi to i da pojedinim igračima varira forma, ali sve su to problemi koje moramo da rešavamo u hodu. Ono što moram da napomenem je da sam zadovoljan reakcijom posle derbija i načinom na koji smo odigrali susret sa Voždovcem.

U Zvezdinom timu je osam stranaca, iako je prema pravilima FSS-a dozvoljeno da na terenu budu četvorica njih koji nemaju srpski pasoš.

– Nezgodna je situacija sa strancima, ali se trudim da svima dam šansu kako bi imali utakmice u nogama i bili u formi onda kada je to najpotrebnije. Mnogo ekipa u Evropi ima mali fond igrača koje vrti u krug, kod nas nije tako, ali razmišljamo, gledamo, analiziramo i trudimo se da “pogodimo”, kako sa strancima, tako i sa domaćim igračima.

Zvezda za okršaje protiv Olimpijakosa, Totenhema i Bajerna ne može da računa na El Fardu Bena, koji je u trenucima licenciranja trebalo da ostvari transfer u inostranstvo.

– Nažalost, ispao je nesporazum i žao mi je što ne mogu da računam na Bena u tim utakmicama. On voli Zvezdu, značajan je igrač za nas i da smo znali da neće otići, sigurno bi bio u timu. Međutim, tajming je takav da smo morali brzo da reagujemo, a on je bio blizu da napusti klub. Razgovarao sam sa Benom, normalno je da mu teško pada što neće moći da nam pomogne u Ligi šampiona, kao i svim ostalim igračima koji nisu licencirani. UEFA ima pravila po kojima moramo da imamo i određen broj igrača iz škole, recimo Gajić zbog toga nije bio licenciran, jer je Stojković otišao poslednjeg dana prelaznog roka, a prijavili smo i golmana Stankovića kako bismo imali još jedno slobodno mesto u timu – podvukao je Milojević, istakavši i da je siguran da će se Jovančić vratiti u dobru formu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here