Vladan Milojević smatra da je pun stadion Zvezdina upadljiva prednost za revanš protiv švajcarskog prvaka Jang bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona (utorak, 21 čas).

“Crveno-beli” su se u Bernu izborili za povoljnih 2:2, vodili su s 2:1, a sve to na veštačkoj travi najviše tehnologije na stadionu “Švajcarska” u Bernu. Kao što, ispostavilo se, to nije bila presudna prednost domaćina, Zvezdin trener smatra da ni njegov tim ne može da se isključivo osloni u uzvratnoj utakmici na prirodnu travu svog igrališta.

Milojević priznaje da postoji velika tenzija i pritisak, ali da ekipa mora da se izbori s tim da bi se plasirala u Ligu šampiona i drugu sezonu uzastopno.

– O važnosti meča ne bi trebalo posebno da pričam… Protivnik je ozbiljan i kvalitetan. Respektujemo Jang bojs, a sada nas čeka drugo poluvreme na našem stadionu, koji će biti ispunjen do poslednjeg mesta. Postoji pritisak, ali sportisti smo i ako hoćemo da igramo na ovom nivou, moramo da se nosimo sa tim.

Zvezdin trener ističe da se nada da sada ekipa ima više iskustva u velikim evropskim utakmicama.

– Na mojim igračima je da budu fokusirani, a tenzija je normalna.

“Crveno-beli” za tri sezone pod Milojevićem nisu izgubili na “Marakani” u kvalifikacijama, niti su eliminisani u borbi za grupnu fazu.

– Ne bavim se tom statistikom, ne znam koliki uticaj ima na to. Zanima me samo sutrašnja utakmica, ništa više – “zakopčan” je, kao i uvek, trener Zvezde.

Još jednom je istakao koliki je uticaj na njega imao Adolf Hiter, trener koji je postavio stazu uspeha u Jang bojsu, a sada je na klupi Ajntrahta iz Frankfurta.

– Značajan čovek u mojoj karijeri i prijatelj je Adi Hiter, otvorio mi je pravac filozofije. Voleo bih da svi mirno spavamo, ne vidim zašto ne bi bilo tako i sada ako dobro radimo. Hiter je doneo titulu prvaka Jang bojsu posle 32 godine , radi odlično i sa Ajntrahtom… Poručio bih navijačima da mirno spavaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here