Milojević progovorio o odlasku iz Zvezde: Udarili su na mog sina, sve je bilo fingirano!

0
MN Press

 

Milojević je proveo dve izuzetno uspešne godine na klupi crveno-belih, a onda naprasno otišao na kraju prvog dela tekuće sezone, o čemu je govorio za Sportski žurnal

On je ovom prilikom otkrio da je umalo otišao iz Zvezde prošlog leta, između dve kvalifikacione utakmice sa Kopenhagenom.

Razlog je bio njegov sin, tada član omladinskog pogona FK Vojvodina.

– Niko u klubu nije znao, prvi put i pričam javno o tome. Da me supruga nije ubedila da ostanem – podneo bih ostavku. Bio sam na putu da to učinim – rekao je Milojević za “Sportski žurnal” i nastavio:

– Imao sam veliku peripetiju, tada shvatio neke stvari. U klubu čiji je član tada bio moj sin, Vojvodini, bilo je niskih udaraca od nekih nebitnih ljudi, reč je o stvarima koje nisu za javnost. To me je opteretilo. Morao sam da ga sklonim. Ceo život sam se borio da deca ostanu ovde, ali Srbija je ovo… Nisam želeo da moje dete ispašta, ima svoje snove i život. Čekao sam da se sve to završi, Bogu hvala istrajao sam. Velika je to škola za mene, svašta sam prošao.

Mladi Nemanja Milojević napustio je Vojvodinu i prešao u grčki Panionios, ali je njegov otac ipak odlučio da se skloni iz srpskog fudbala.

– Glavni okidač mog odlaska su detalji oko deteta. To su totalno nebitni ljudi. ali nažalost nalaze se na mestima na kojim se nalaze. Kad složno gurate kamen uzbrdo, pokušavaš da ga držiš visoko, a onda vidiš da navijaju da se taj kamen sruši, nemaš više motiv. Sve je uzalud – ističe Milojević, koji nije želeo da otkriva ko su ljudi koje pominje.

– Nebitno… Sve je bilo fingirano. Krenulo je niskim udarcima u vezi mog sina – dodao je sada šef stručnog štaba saudijskog Al-Ahlija.

Otkrio je i da je plan i pred početka sezone bio da on napusti Zvezdu, uz jedan “uslov”.

– Bilo je anegdota između nas u stručnom štabu, kad sam polako pričao da bi već trebalo da odem, rekli su mi: ‘Hajde da još jednom uđemo u Ligu šampiona, pa idi’. Tako je i bilo, Kvalifikacije te psihološki iscrpe, nije bilo tu ni skijaša, ni ribara, a svaka utakmica je kvalifikaciona. Kao da si na svetskom ili evropskom prvenstvu, svaki gol je bitan. Navijači su mnogo pomogli… – zaključio je Milojević, koji je istakao “da bi svakako otišao” i da je Zvezda u Atini obezbedila Ligu Evrope protiv Olimpijakosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here