Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da su sporne sudijske odluke uticale na remi protiv Kopenhagena (1:1) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona i da zvižduci sa tribina to najbolje opisuju.

– Bilo je nekih situacija koje mogu da promene tok meča. Neću da kukam, ali smešno je da Ndoje uhvati loptu rukama. Ne treningu to da igrač uradi, kaznite ga sa 10 skelekova. Penal? Videlo se iz više uglova, kompetentni ste. Jako je ružno kad se čuje bes i skandiranje navijača (o sudiji). Srbi smo, izdržaćemo, bilo je težih trenutaka. Ne bih voleo da pricam o odlukama sudije, publika i auditoeijum najbolje vide – rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Milojević je izbegao detaljnije da priča o odluci sudije Tijaga Martinsa da dosudi sumnjiv penal za Kopenhagen sedam minuta pre kraja utakmice u Beogradu.

– Imali smo dve prinudne izmene. Kontrolisali smo meč, dobro smo odigrali. Da li najbolji meč ove sezone? Zar nismo bili u lošoj formi? Moramo da se dogovorimo…Puno pričamo o tome, nije sve crno i belo. Složio bih se da smo odigrali dobro – kazao je on.

Prema njegovim rečima, ekipa je htela pobedu, ali nije nagrađena za dobru predstavu.

– Jedno su želje, drugo realnost. Možda je trebalo da damo drugi gol, imali smo pritisak, a oni više pretili iz kontri, nisu imali izgredne situacije. Nema veze što nismo nagrađeni, rezultat je takav kakav je.

Milojević se nije složio sa ocenom kolege iz Kopenhagena Staleom Solbakenom da je Zvezda bila favorit pre prvog duela u Beogradu.

– Ne bih rekao da smo favoriti. Ako smo bili protiv Suduve i Helsinkija, nismo imali ulogu nosioca, oni su…Kopenhagen već 12, 13 godina igra u Evropi redovno u grupnoj fazi, mi sad dobijamo iskustvo. U ovom trenutku je rezultat na strani Kopenhagena, ali fudbal je čudna igra i sigurno se nećemo predati. Ne plašimo se i pripremiti maksimalno – zaključio je on.

Revanš u Kopenhagenu igra se narednog utorka.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here