Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da ih čeka vrlo tvrd duel sa Helsinkijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Posle uvodne prepreke i utakmice sa Suduvom, očekuje nas izuzetno težak protivnik. Helsinki je jako dobra ekipa, jedna ekipa koja je u takmičarskom ritmu. Mi se zahuktavamo, voleo bih da budemo bolji nego u prošlim utakmicama. Njihovo prvenstvo se zasniva na disciplini, organizaciji, timskom duhu. Ne bih izdvajamo nijednog igrača, ceo tim je kompaktan i disciplinovan. Spremali smo se da pružimo maksimum, da odigramo dobru utakmicu. Očekujem lepu predstavu i dolazak velikog broja naših navijača – rekao je Milojević

Partizan i Čukarički su zbog svojih evropskih obaveza odložili utakmice Superlige Srbije, sa šampionom Srbije to nije slučaj.

– Zvezda nije razmišljala o odlaganju utakmice u Superligi. Što se Helsinkija tiče, u sredu je samo prvo poluvreme i u svakom slučaju imamo revanš u Finskoj. Nisam neki prognozer, trudićemo se da ispunimo plan koji smo dogovorili pre utakmice, ne treba pričati o tome šta bih ja voleo. Bio bih zadovoljan dobrom igrom, rezultat nek dođe kao plod igre.

Povratnik u klub je Miloš Degenek, koji je već  u sastavu crveno-belih.

– Ponosan sam što se Miloš vratio i uvek ću biti ponosan na takvog igrača, veliku energiju je utrošio da se vrati. Profesionalac je od glave do pete, voli Crvenu zvezdu i drago mi je što se vratio. Nije bilo dileme da li ćemo ga vratiti čim smo dobili mogućnost za to. Miloš je trenirao, u ponedeljak nam se priključio, biće licenciran, a poznavajući ga – on je uvek spreman, zato što je veliki profesionalac. Što se mene tiče, najviše se fokusiram na takmičarski ritam koji možda ovog trenutka nije na nivou koji ja želim.

Milojević je i naveo probleme sa povredama novih pojačanja.

– Sa Žanderom je bilo svega, od glave do pete. Šalu na stranu, odigrao je prvu takmičarsku utakmicu. Oni nisu prošli pripreme sa nama, nije postojao najbolji način da se pripreme kroz utakmice. Znali smo da će biti rizik, u meču sa Javorom imao je problema sa umorom, ali… dobro je. Kanjas se priključio ekipi, videćemo koliko će biti spreman. On je vrhunski igrač.

Izvor:
N. Plavšić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here