Zvezdinom treneru po volji kako se igralo u odbrani uprkos porazu protiv ruskog prvaka Zenita na pripremnoj utakmici u Austriji (1:0).

– Ne bih u ovom trenutku da pričam o rezultatu. Nije nam primaran u ovom trenutku. Bila je ovo dobra utakmica sa dobrim protivnikom. Vreme je bilo teško za igru i smetalo je i jednoj i dugoj ekipi, ali mislim da je ovo bila kvalitetna provera, tvrda utakmica, baš onakva kakva treba da bude kada igraju dva tima sa ovakvim renomeom – rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba “crveno-belih” manje-više je zadovoljan igrom na meču sa Zenitom.

– Bilo je mnogo dobrih stvari, kao i onih na kojima radimo i koje želimo da popravimo. Hteo sam da vidim kako stojimo sa onim što sam želeo da postignemo još od samog početka priprema. Ima nekih stvari koje treba da poboljšamo i imamo vremena za to. Najviše smo radili na prekidima i oni su funkcionisali mnogo bolje protiv Zenita, ekipe koja je jaka u tom segmentu igre. Želeo sam da vidim pojedine igrače na pojedinim pozicijama i zadovoljan sam onim što su prikazali.

Čitavih 90 minuta Milojević je sa klupe savetovao svoje pulene.

– Nekada imate protivnika koji vas motiviše i sve vas pokreće. Dosta je umora, ali vidi se žar na utakmici kod svih nas i to tako treba da bude. Moramo da zadržimo koncentraciju, iako to u ovoj fazi nije lako. Dobro smo istrčali na današnjoj utakmici, ali na istom nivou smo bili i u prethodnim mečevima. Ono što tražim od svojih igrača oni ispunjavaju.

Osvrnuo se Milojević i na sjajnu partiju Mirka Ivanića.

– Mirko je plemenit igrač, namesti se tako meč da pojedinac pruži više, ali ne volim da izdvajam nikog, čitava ekipa odradila je dobar posao danas.

Mnogo šansi je bilo za “crveno-bele” pa se stiče utisak da je nedostajalo sreće u završnici.

– U šali sam rekao da smo i ovih godina na pripremama iz prve polušanse davali golove i pobeđivali. Ako nije ušla lopta sada, nadam se da hoće na mnogo važnijim utakmicama kada golovi donose bodove. Primili smo pogodak iz jedne greške, ali nešto kasnije Popović je imao i odličnu odbranu. Drago mi je da protivnik ne stvara lako šanse. Odbranu moraju da igraju svi, nismo imali mnogo problema, dok je kod naših napada njihov golman imao sjajne intervencije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here