Specijalni izveštač VESTI iz Malatije

Igor Subić

Fudbaleri Partizana poraženi su u revanš utakmici trećeg kola baraža za plasman u Ligu Evrope od Malatije 1:0, ali su zahvaljujući trijumfu u prvom meču u Beogradu 3:1 prošli u baraž.

Savo Milošević, trener Partizana na konferenciji za medije:

– Ako saberemo obe utakmice, mislim da smo zasluženo prošli u drugo kolo. Počelo je loše i delovalo je da će se završiti još gore, ali smo posle lošeg prvog poluvremena u drugom zbili redove i odigrali bolje, Malatija je pala fizički, a nedostajao je gol da prelomimo meč i izbegnemo dramu. Presudio je karakter moje ekipe, čestitam momcima na plasmanu u plej-of!

– Ne znam zašto novinari iz Turske insistiraju na negativnim i provokativnim pitanjima, kao da treba da se pravdam što smo prošli dalje. Da je Malatija prošla, moja čestitka bi bila prva – naglasio je trener crno-belih pa nastavio:

– Malatija jeste bila bolja večeras, ali mi smo bili bolji u Beogradu, dovoljno bolji za prolaz!

– Takođe, Malatiji želim sve najbolje i verujem da će opet biti visoko plasirani u domaćem prvenstvu. Na našoj utakmici u Beogradu protiv Malatije nije bilo rasizma. Povici Mičelu Donaldu nisu na rasnoj, nego na navijačkoj osnovi, ali ne znam da li to ljudi ovde u Turskoj i u Evropi mogu da razumeju – rekao je Savo i dobio veliki aplauz turskih novinara!