Makar smo ovog puta pobedili, laknulo je Partizanovom treneru posle 2:1 na Banjici protiv Rada u 20. kolu Superlige Srbije.

– Očekivali smo težak meč protiv rivala koji se bori za opstanak. Rad je igrao maksimalno, a mi smo na granici energetskih mogućnosti. Dosta toga nam fali. Nadam se da ćemo uspeti da izdržimo predstojeće dve utakmice (Astana i Radnik, op. au). S obzirom na broj šansi, zaslužili smo tri boda, a igrom možemo mnogo bolje – sumirao je utiske Savo Milošević sa stadiona „Kralj Petar I“.

Svestan je trener Partizana da je ekipa psihički pala posle eliminacije iz Lige Evrope i da jedva čeka zimski predah.

– I fizički i mentalni depoi su poprilično prazni. To je uvek problem. Kad imate jednu od te dve stvari, lakše je. A kad ste fizički umorni, a pritom ste mentalno na granici, baš je teško. Teren nije dozvoljavao dosta toga, ni nama, ni Radu, ne bih da deluje kao opravdanje, ne volim ih, ali igra nije bila na nivou na koji smo navikli. Ozbiljne ekipe, ipak, pronalaze način da pobeđuju i kad ne igraju najbolje. Za razliku od situacija kad smo gubili bodove na teškom terenu, sad smo osvojili tri.

Nije mali broj Partizanovih navijača u završnici duela, kad je Rad napadao, imao dve dobre šanse, pomislio „neće valjda opet“.

– Ne stižem da razmišljam na taj način. Nemate vremena da tokom jedne vrtite film sa prethodnih utakmica. Imali smo nekoliko šansi da postignemo treći gol, znali smo da će biti napeto, ali smo izbegli konfuziju. Naravno da će ozbiljne superligške ekipe doći u situaciju da vas ugroze. Sad smo uspeli da se odbranimo.

Partizan je opet primio gol posle prekida.

– Mislim da je autogol Zdjelara… Mnogo puta smo mi bili opasni iz prekida, na taj način smo i ušli u Ligu Evrope (gol Moldeu, op. au), pa morate nekad i da ga primite. Pogotovo što je Rad jedna od najviših ekipa u ligi.

Sredinom drugog poluvremena Milošević je opomenut žutim kartonom. Zbog čega?

– Reagovao sam na faul Sadika i njegov žuti, smatrajuči da nije bio faul, jer je Umar prvi stigao do lopte. Rekao sam da neću komentarisati suđenje, ne bih ni ovom prilikom, međutim, nekad morate da reagujete. Nije mi bilo logično da iz dva faula dobijemo dva žuta kartona.

Milošević je na duhovit način reagovao na saznanje da je Umar Sadikprotiv Rada prvi put za vreme mandata u Partizanu dao gol glavom.

– Posle toga ga je glava bolela, ha-ha.ha… Za sve postoji prvi put. Bio sam kritičan prema Umaru, mald je momak, logično je da ima uspone i padove ne samo tokom sezone, već i tokom iste utakmice, ali njegova igra poslednjih mesec i po dana je daleko bolja. Iako se napadači u osnovi vrednuju golovima, zadovoljan sam onim što pruža mimo pogodaka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime