EPA-EFE/Igor Kupljenik
Milo Đukanović

Demokratska Crna Gora reagovala je na saopštenje cetinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) poručivši im da im smetaju Bečić (Aleksa), smetaju Demokrate, ali da im ne smeta odlazak koalicionog partnera kod patrijarha Porfirija, te da žale za Cetinjem “ka’ vladika za Lesendrom”.

– U svojim žalopojkama nikako da priznaju ono što je građanima Crne Gore odavno postalo jasno: DPS je bio i više ga nema – saopštile su Demokrate.

Navode da se “prve partijske violine” nisu oglašavale povodom “odlaska koalicionog partnera kod partijarha Porfirija”, dok su danima svirale iste taktove kad je premijer Krivokapić bio u Beogradu.

– Prisećanja radi, tih dana smo slušali: “Za njega je matična država Srbija, a ne Crna Gora čiji je nažalost premijer”, “Ova Vlada prinosi Crnu Goru na oltar velikosrpskog projekta”. Ne sećate se da ste proglasili kraj moderne Crne Gore. Ničeg se ne sećate, jer je nakon Abazovićevog odlaska nastao muk. Dirigovani, naravno – navodi se u saopštenju.

Saopštili su da “DPS-ovci” ćute o svojim partnerima u izdaji, zaboravljaju izjave i dela, onih koji negiraju sve crnogorsko i sve srpsko, kako-kad, sve po potrebi, “kako se namesti u taj čas”.

– Zaboravljaju izjavu “crknite-puknite Jokovića”: “To za nas nije istorijski datum. Obeležavaćemo sve dane, Dan nezavisnosti sada nije bitan za crnogorsku istoriju!”, ali je Cetinjani ne zaboravljaju. Zato su vas poslali u opoziciju. Pokušali su na Cetinju formirati vlast pod sloganom: “Šešelj je naša nacija”. Projekat propao. Pokušali su i sa parolom: “Kriminal je naša nacija!” I to je propalo – poručile su Demokrate.

Sada bi, kako navode, prihvatili i Šešelja na čelu Vlade CG samo da se vrate na vlast.

– Ode DPS radikalno u desno, uz slogan “fijasko je DPS-u nacija” – zaključuju u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here