EPA/Boris Pejović

Potpredsednik i poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović izjavio je da po trendovima, a nakon prebrojanih glasova na 50 odsto biračkih mesta, Demokratska partija socijalista posle 16 godina gubi vlast u Mojkovcu.

Martinović je za TVCG rekao da su Demokrate popravile rezultat u odnosu na parlamentarne izbore prošle godine.

– Na to smo veoma ponosni. Na osnovu prebrojanih glasova sa više od 50 odsto biračkih mesta u Mojkovcu, DPS neće imati većinu i ide u opoziciju nakon 16 godina vlasti – istakao je Martinović.

U štabu koalicije “Za budućnost Mojkovca” je slavlje posle izbora u Mojkovcu.

Kako je prenela Radio Televizija Nikšić, pozivajući se na podatke Demokrata, na osnovu 59,48 odsto obrađenog biračkog tela u Mojkovcu raspored glasova je takav da je DPS dobio nešto nešto manje od 44 odsto glasova.

Dodaje se da je Ujedinjena Crna Gora dobila 6,32 odsto, lista „Ne damo Mojkovac“ 6,85 odsto, DPS 43,92 odsto, Demokratska Crna Gora 12,87 odsto, URA 6,02 odsto, a lista „Za budućnost Mojkovca“ 24,03 odsto, preneo je portal RTCG.

Mojkovački parlament ima 31 odbornika. DPS će imati 14, Zajedno za budućnost Mojkovca 7, Demokrate četiri mandata, URA dva mandata, Ujedinjena Crna Gora dva mandata i Ne damo Mojkovac dva mandata

Oglasio se i Dritan Abazović koji je na Tviteru objavio:

„Kraj DPS u Mojkovcu! URA duplirala glasove! Čestitam građanima Mojkovca na odlučnosti da promene lokalnu vlast!“

Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore, rezultate u Mojkovcu je nazvao istorijskom pobedom.

Na Cetinju DPS je osvojio 43 odsto glasova, ali najveći rast je ostvario SDP koji je osvojio 22 odsto glasova i može da odluči sa kim će da formira lokalnu vlast.

Ura je na Cetinju osvojila oko 11 odsto glasova, Demokrate 10 odsto, a Stara garda Liberali blizu 10 odsto glasova. SDP je povećao broj glasova skoro 100 odsto. U Petnjici DPS ima apsolutnu vlast, ali manje su sada dobili glasova nego na parlamentarnim i lokalnim izborima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here