Tanjug/AP
Milo Đukanović

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević osudio je postupak Ministarstva spoljnih poslova CG i poručio da u trenutku kad čitava Evropa proslavlja Dan primirja u Prvom svetskom ratu, tehnička vlada Duška Markovića “čezne za danom okupacije Crne Gore od Austrougarske iz januara 1916. godine i na taj način šalje poruku da više ceni okupatore nego oslobodioce”.

Nakon što je MVP Crne Gore onemogućilo ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću da položi venac na spomen obeležje srpskim oslobodiocima u Budvi, Knežević je poručio da “sa gnušanjem konstatuje”, da se taj resor u tehničkom mandatu “pretvorio u podružnicu imaginarnog komitskog pokreta”, imajući za cilj da falsifikovanjem istorije, širenjem međunacionalne mržnje i pozivom na linč oblikuje društvene procese u Crnoj Gori.

Knežević, koji je predsednik Demokratske narodne partije reagovao i na tvrđu MVP-a “da je polaganje venca mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore”.

– Zabraniti ambasadoru Srbije da položi venac na ulazu u Stari grad u Budvi, posvećen slavnoj srpskoj vojsci iz Prvog svetskog rata, predstavlja završni čin zastiđa i identitetskih frustracija koji Crnu Goru vraća unazad – naveo je Knežević.

Podsetio je da je upravo ovaj resor na čelu sa Srđom Darmanovićem pružalo prećutnu podršku podizanju spomenika ratnim zločincima koji su ubijali nedužno pravoslavno stanovništvo u Drugom svetskom ratu i promovisali ideje Trećeg Rajha.

– Da ne pominjem dočeke i veličanja savremenih ratnih zločinaca koji su odgovorni za hiljade smrti Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, a koje je odlazeći režim kvalifikovao kao dokazane prijatelje – naveo je Knežević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here