Milovića ispituju zbog “Papaje”

0

Ispituju njegove navode o Rodoljubu Miloviću: Darko Šarić
 

– Pre nekoliko minuta počelo je poligrafsko ispitivanje načelnika Milovića – kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije.

 

 General Milović samovoljno se prijavio na poligrafsko testiranje nakon što je MUP Srbije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal formirao Radnu grupu koja treba da ispita tvrdnje koje je optuženi Darko Šarić izrekao na suđenju.

 

"Policija je odmah reagovala i ja sam formirao radnu grupu koja će ispitati sve navode okrivljenog Darka Šarića. To pokazuje da ne želimo da bilo šta guramo pod tepih i da niko neće biti zaštićen", rekao je Stefanović.

Stefanović je izrazio očekivanje da će radna grupa u najkraćem realno zakonski mogućem roku ispitati sve navode i javnost će o svim rezultatima biti obaveštena odmah nakon istrage.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da niko neće biti zaštićen i da će načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović biti podvrgnut poligrafskom testiranju o navodima Darka Šarića, optuženog za šverc 5,7 tona kokaina, saopštio je MUP.Šarić je pre dva dana na suđenju rekao da mu je Milović, koga je nazvao General Papaja, "montirao" proces i naveo da je "Papaja milioner", a pominjao je i 7,4 miliona evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vucičh izjavio je 29. maja da je "dobar deo policije i sistema" bio nezadovoljan zbog hapšenja Šarića.

"Pretpostavili su da će na videlo da isplivaju tajne kome je Šarić davao novac, a nije malo davao. On je već nešto o tome govorio, a moguće je da će da govori i u budućnosti. Naravno, to bi uvek trebalo uzeti sa rezervom i da se vidi šta je tačno a šta nije, to mora da bude proverljivo", rekao je tada Vučić Radioteleviziji Srbije.

Stefanović je kao ozbiljnu pretnju državi označio jučerašnje saopštenje Socijalno-policijskog fronta u kojem se izražava strah da bi moglo doći do nezadovoljstva zaposlenih u MUP-u koje neće moći da se kontroliše i koje će dovesti do ozbiljnih posledica, kako se kaže u saopštenju. Istakao je da je o tom saopštenju obavestio predsednika Vlade Aleksandra Vučića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Đorđevića kako bi oni preduzeli sve potrebne mere da se ispita da li postoje neke skrivene namere bilo koga u MUP-u.

"Naravno, ja sam kao ministar spreman da razgovaram sa predstavnicima svih sindikata, ali u trenutku kada ulazimo u korenite i ozbiljne promene unutar policije i MUP-a, to saopštenje mogu da tumačim samo kao nečiji pokušaj da izazove haotično stanje u društvu", rekao je Stefanović.

 

"Takve, slične pokušaje, videli smo i pre 12 godina i mogu da kažem da država to neće tolerisati", naveo je Stefanović.

 

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da u potpunosti razume zahtev sindikata i zna da najveći broj članova svih sindikata, običnih policajaca, ne misli da na bilo koji način urušava državni sistem.

 

"Upravo zbog ovih ljudi ali i svih ostalih građana, neću dozvoliti da manjina na bilo koji način unese određene nemire u našu zemlju. Pokazaćemo da je država jača od bilo kojih interesnih ili kriminalnih grupa i u toj borbi neće biti zaštićenih, pogotovo onih koji rade u policiji", rekao je Stefanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here