Milutinov: Bolje da nisam odreagovao na Nelsonov udarac!

0

Amerikanac započeo kavgu: Nelson i Milutinov
 

"Ne sećam se najbolje incidenta. Dobio sam udarac od (igrača Zvezde Demarkusa) Nelsona i posle toga je nastao haos. Nisam bio baš pri svesti dok nisam došao u svlačioncu. Osećam se loše, jer bi možda najbolje bilo da nisam odreagovao na provokaciju Zvezdinog plejmejkera. Verovatno onda ne bi došlo do incidenata", rekao je Milutinov novinarima posle meča.

 

Partizan je sinoć izgubio od Crvene zvezde 88:97 u prvoj utakmici finala plej-ofa, u utakmici koju su obeležila dva prekida, opšta tuča na terenu, pražnjenje hale i na kraju okršaj "tri na pet". Tuča posle koje je utakmica prekinuta prvo je izbila između Nikole Milutinova i Demarkusa Nelsona, posle čega su gotovo svi igrači ušli u obračun.

"U drugoj utakmici će pritisak biti još veći, ali moramo da se izborimo s tim. Nikad nije lako kad se igra derbi, ali verujem u kvalitet Partizana i verujem da možemo da preokrenemo stvari u našu korist", dodao je Milutinov.

 

Igrač crno-belih Milenko Tepić kazao je da svi snose deo krivice zbog incidenata u Pioniru.

"Nije na meni da budem sudija i da govorim šta se desilo. Imamo i mi svoj deo krivice, ali, opet, nije nam se često dešavalo da izlazimo sa terena, da se bijemo na terenu… Verovatno smo isprovocirani nekim stvarima i zato smo tako reogovali", rekao je Tepić.

 

"Naravno, ja bih voleo da možemo svi da se kontrolišemo i da svi, i mi igrači i publika, uživamo u finalu plej-ofa što bi trebalo da bude vrhunac jedne sezone i da, košarkaški gledano, pobedi bolji. Mnogo je stvari koje se vrte oko ovakvih utakmica i neke situacije na terenu izazivaju reakcije igrača", dodao je Tepić.

 

Posle tuče i pražnjenja hale meč je nastavljen, a većina igrača oba tima su isključena, pa su meč nastavila trojica igrača Partizana i petorica košarkaša Crvene zvezde. Do kraja meča na terenu ih je ostalo šest, pošto su Bogdan Bogdanović i Raško Katić zaradili pet ličnih grešaka.

"Niko od nas ovo nije očekivao. Svi se spremamo da igramo pet na pet, da smo znali da će ovako da bude verovatno bismo vežbali četiri na tri", rekao je Tepić.

 

Upitan šta treba očekivati u predstojećim utakmicama, s obzirom šta se sve izdešavalo u prvoj, igrač crno-belih je kazao da se nada da će situacija na terenu biti mnogo bolja i da će, košarkaški, on i njegovi saigrači naći način da pobede.

"Nama ostaje da se okrenemo drugoj utakmici. Ovo je bila prva, Zvezda je izašla kao pobednik, druga će biti još teža obzirom da se igra pred njihovim navijačima. Na nama je da nađemo način da ispravimo neke greške u igri, da popravimo ono što je do nas i da košarkaški probamo da dobijemo tu utakmicu. Nadam se da

će stanje na terenu biti mnogo bolje", rekao je Tepić.

 

Naredna utakmica finala igraće se u ponedeljak, a domaćin će biti Crvena zvezda.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here