Nebojša Paraušić
Okupljanje košarkaša Srbije u hotelu Kraun plaza

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Milutinov je na okupljanju naših košarkaša pričao o sezoni u Olimpijakosu i pripremama reprezentacije.

Sjajni centar ističe da je imao dovoljno vremena da se spremi za pripreme, koje će po njemu biti vrlo teške.

– Sezona nam se dosta rano završila, tako da sam stigao da se odmorim. Imao sam vremena i za treninge. Spreman sam za pripreme. Biće sigurno teške, pogotovo što su strašni momci došli. Svi će želeti još jače da treniraju. Ova ekipa ima strašan kvalitet i to će dati još dodatnu energiju da još jače treniraju. Verujem da je takav plan i program da prve dve-tri nedelje budu u baš jakom tempu.

Najbolja sezona u karijeri je iza Milutinova. Veliki napredak ga svrstava među najsigurnije članove finalnog spiska u vrlo jakoj konkurenciji.

– Iz kontinutiteta i rada su došle moje dobre igre. Cela ekipa mi je pomogla. Mentalno i psihički sam sazreo. Iskusni saigrači su takođe dosta zaslužni za moj napredak. 

Jedan od najiskusnijih saigrača bio je Vangelis Mancaris, koji će posle osam godina i dve evropligaške titule promeniti klub naredne sezone. Nastupaće za ruski Uniks.

– Dosta se stvari menjaju u timu. Svako gleda šta je najbolje za njega, ako je on srećan i ja sam. Koliko god mi imali neko drugarstvo, ipak ne traje naša karijera “dvesta” godina, imaćemo vremena da se družimo. Žao mi je svakog igrača koji napusti klub, ali mi smo profesionalci i svako gleda ono što je najbolje za njega.

Kontroverze su pratile Olimpijakos na svakom koraku. Od finala Kupa Grčke sa Panatinaikosom krenula je najpraćenija “sapunica” evropske košarke. Ekipa iz Pireja je tražila spas u ABA ligi, stizale su provokacije najljućeg rivala, otvorene prepirke sa košarkaškim institucijama, oduzimanje bodova i na kraju spuštanje u niži rang. Kako god, bivši igrač Partizana je uspeo da se fokusira na teren i pruža vrhunske partije.

– Bilo je jako teško zbog svih dešavanja van terena. Nije bilo neophodno, ali moje gazdu su tako odlučile. Podržavao sam ih i pre sada. Ako oni misle da je to najbolje za klub, moje je samo da podržim.

Srpska sportska javnost priželjkuje finale sa SAD na Mundobasketu. Nedolazak najvećih zvezda daje razlog za optimizam, ipak Nikola je suzdržan.

– Idemo iz utakmice u utakmicu, da ne gledamo toliko daleko, pa se nadam da će doći to finale. Put do finala će biti pretežak, ne bih nas odmah tamo stavljao. Znamo da smo kvalitetni i šta možemo. Treba ići polako i fokusirano.

Za kraj da napomenemo da na pitanja o turbulentnim pregovorima sa evroligaškim šampionom CSKA, eventualnim ponudama iz NBA ili drugih klubova nije želeo da odgovori.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here