EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
Bora Milutinović

Legendarni fudbalski trener Bora Milutinović smatra da Srbija ima dobre izglede na uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Milutinović već 12 godina živi u Kataru i kaže da mu je bila velika čast što je učestvovao u žrebu za SP 2022.

– Ponosan sam što su se ljudi iz FIFA setili mene. Bio sam presrećan što su me pozvali na izvlačenje. Pogotovo što živim i radim u Kataru 12 godina. Bio sam ponosan, setio sam se svega, Meksika, Nigerija, Kine, svega što sam doživeo u fudbalu – kaže Milutinović.

Srbija će na SP igrati protiv Kameruna, Brazila i Švajcarske.

– Ni oni nisu bili srećni kod izvlačenja parova. Podsetiću na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. I tada nam je u grupi bio Brazil, ali ni Brazil ni Švajcarska nisu sa istim timovima i vođstvom kao ni Srbija. I oni su se sigurno zabrinuli, jer i Srbija igra zaista dobro – rekao je slavni srpski trener i nastavio:

– Da vam kažem, sigurno da možemo da iznenadimo. Naši igrači moraju da budu optimisti, da budu svesni šta je potrebno da rade. Siguran sa će Dragan Stojković Piksi da spremi odličan tim. Biće to interesantna utakmica, dobro je što baš prvi meč igramo sa Brazilom.

On je imao priliku da u Dohi razgovara sa Draganom Stojkovićem i našim stručnim rukovodstvom.

– Piksi ne priča mnogo. Poželeo sam mu mnogo sreće. Ja verujem da je najvažnije koliko su igrači spremni i kakav je timski duh. Ovaj tim je pokazao da može, pogotovo se to videlo protiv Portugalije i u kvalifikacijama – dodao je Milutinović.

Nije želeo da otkrije ko mu se najviše dopada od igrača u timu “orlova”.

– Na spisku će biti 24 igrača. Svi su veoma važni, timski duh je najvažniji, bitan je odnos prema igri i kako tim funkciniše u celini. Moramo da se svi setimo Veljkovog (Paunovića, prim. aut) tima sa Novog Zelanda 2015. godine, kako su tad igrali, šta su radili i gde se nalaze sad. Tim ima 24 igrača – podvlači Milutinović.

Želeo bi da sve reprezentacije koje je vodio, a koje će učestvovati, naravno uz Srbiju, ostvare dobar rezultat.

– Imam nekoliko favorita. Prvi je Srbija, pa Meksiko, Katar, Amerika, čak i Kostarika, to su zemlje za koje bih želeo da budu svetski prvaci. Idealno finale bilo bi Katar – Srbija. Bio bih srećan da Katar ode daleko, ali treba biti svestan da će to biti jako teško – naveo je on.

On se osvrnuo i na borbu za titulu u Superligi Srbije.

– Normalno, kad govorim o Partizanu, ponosam sam što sam šezdesetih igrao tamo. Sve što sam naučio, sve tajne, potiču iz Partizana i zato sam presrećan. O Zvezdi ne bih da pričam previše, imaju uspehe, znamo da je dobro da imamo više dobrih timova, da dođu svi u Ligu šampiona, a to je sada nemoguća misija – zaključio je Milutinović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here