Milutinović: Vratićemo Partizan u Evroligu!

0

Zadužio crno-beli dres: Andreja Milutinović
 

"Drago mi je što sam postao član Partizana, svi znamo kakvu tradiciju ima klub, više od decenije je uzastopni šampion države, bio je i redovni učesnik Evrolige. Šteta što ove godine nismo u Evroligi, ali ćemo se truditi i dati sve od sebe da se vratimo u elitno takmičenje, da napravimo kontinuitet u radu za dobre rezultate", rekao je Milutinović, preneo je klupski sajt.

 

Milutinović, koji će u predstojećoj sezoni nositi dres sa brojem 22, istakao je da je da je spreman i da se raduje početku priprema. On je prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

"Očekujem da se na najbolji način uklopim u sistem, kako bih pomogao saigračima i timu. Naravno, svi znamo koji su ciljevi Partizana, da dostignemo najviše mesto u svim takmičenjima u kojima učestvujemo", rekao je Milutinović.

 

Milutinović (1990) se afirmisao u FMP Železniku, posle mlađih kategorija prešao je u prvi tim gde je igrao tri godine. Bio je juniorski prvak na "fajnal-foru" Evrolige 2008. godine i član idealne petorke tog takmičenja. Fuzijom klubova FMP i Crvena zvezda postao je igrač crveno-belih sa kojima je bio do februara 2013. godine.

 

Nakon toga usledile su probe u Bilbaou i Milanu, nastupao je za Milvoki na NBA Letnjoj ligi, a nakon toga potpisao je za španskog drugoligaša Ljeidu. Prošlu sezonu je završio u Apolonu iz Patre. Milutinović je bio član juniorske i mlade reprezentacije Srbije, čiji je bio kapiten na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2010. godine. U leto 2012. godine bio je na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here