youtube.com/Insajder Video
Milutin Jeličić Jutka

Bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki ukinut je pritvor, koji mu je bio određen krajem aprila, povodom istrage koja se vodi u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a zbog sumnji u vezi mahinacija oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus, preneo je „Blic“.

Pritvor je Jeličiću ukinut nakon što su ispitani svi svedoci koji se odnose na njega, njih 26, tako da je prestao razlog zbog kog je pritvor određen. Pritvor mu je ukinut u četvrtak 3. juna i nadalje će se braniti sa slobode.

Osumnjičeni Miloš Azdejković se još uvek nalazi u pritvoru, jer u postupku dokaznih radnji nisu ispitana još dva svedoka, koja će tužilaštvo ispitati u narednom periodu.

Kako su rekli, postupak istrage i dokaznih radnji je u toku i još uvek se prikupljaju dokazi, tako da će se tek nakon završene istrage doneti odluka da li će biti podignuta optužnica, za koje krivično delo i ko će njom biti obuhvaćen, prenosi Tanjug.
Jeličić i još šest osoba uhapšeni su 27. aprila po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog Tužilaštva u Kraljevu zbog sumnji u vezi mahinacija oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus.

Pored Jeličića tada su uhapšeni i Azdejković, pomoćnik predsednika opštine Brus za ekonomski razvoj investicije, R. G. komunalni inspektor, M. I. administrativni radnik u opštini Brus, A. S. zamenik predsednika opštine Brus i član opštinskog veća i S. M iz Smedereva.

Jeličić se, prema pisanju medija, sumnjiči da je u svojstvu predsednika Opštinskog veća, bez odluke članova većine, doneo zaključak kojim se dozvoljava postavljanje sedam privremenih objekata, iako takva odluka nije u nadležnosti veća, pa je na taj način pribavio korist budućim investitorima da pred nadležnim organima predstave da su imovinsko pravni odnosi sa opštinom Brus regulisani, na osnovu čega je investitorima omogućeno priključenje na komunalnu infrastrukturu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here